Συναγερμός έχει σημάνει στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού ενόψει των δύο κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν: με την ΑΕΚ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ και την Φενέρμπαχτσε στο Φάληρο. Δύο ματς -κλειδιά που οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να τα κερδίσουν, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη συνέχεια της σεζόν. Μπορεί το βράδυ της Κυριακής ο Ολυμπιακός να έχει ένα καθαρό +6 επί της ΑΕΚ. Μπορεί το βράδυ της Πέμπτης να έχει εξασφαλίσει ως minimum τη δεύτερη θέση του D γκρουπ στο Europa League και μαζί να σφραγίσει την παρουσία του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα γνωρίζει καλά όλα αυτά ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Διόλου τυχαία λοιπόν επέλεξε σήμερα να κάνει μια βόλτα ως το αθλητικό κέντρο την ώρα της προπόνησης. Για να δει τον Πέδρο Μαρτίνς και τους συνεργάτες του. Για να δει και να χαιρετήσει τους ποδοσφαιριστές. Για να ευχηθεί καλή επιτυχία για τις αναμετρήσεις που έρχονται. Από μόνη της μια τέτοια επίσκεψη, γίνεται μήνυμα για κάθε ομάδα. Ανεβάζει το επίπεδο συγκέντρωσης στα αποδυτήρια. Ανεβάζει και την διάθεση. Την κατάλληλη στιγμή.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η επιστροφή των Τόμας Βατσλίκ και Αγκιμπού Καμαρά από τις εθνικές ομάδες τους δίνει το δικαίωμα στον Πέδρο Μαρτίνς να μπορεί να έχει σχεδόν όλο το rotation πρώτης γραμμής στη διάθεση του.

Λέμε σχεδόν, διότι ο Πιέρ Κούντε ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα και όπως φαίνεται δεν θα καταφέρει να είναι στη διάθεση του τεχνικού τιμ για το ματς της Κυριακής. Οι Γκάρι Ροντρίγκες, Χένρι Ονιεκουρού, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Μαντί Καμαρά όλοι τους πέρασαν τραυματισμό και αυτή την εβδομάδα μπήκαν στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης.