Η εποχή του Αργύρη Γιαννίκη στην ΑΕΚ ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο. Νίκη επί του Ατρόμητου που συνδυάστηκε με καλή εμφάνιση και ουσία. Τα νέα στοιχεία αυτά που αναμέναμε από τον 41χρονο κόουτς ήρθαν από το πρώτο παιχνίδι, όπως η πίεση από το αμυντικό τρίτο του αντιπάλου και ένταση στο παιχνίδι της. Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ατρόμητος, που μπορεί να μην έχει νίκη ακόμα στο πρωτάθλημα, ήταν ανταγωνιστικός και το τελικό σκορ μάλλον τον αδικεί.

Το ματς

Εξαιρετικά στημένος στον αγωνιστικό χώρο ο Ατρόμητος. Με τις γραμμές του κοντά και πρέσινγκ στην μπάλα, δυσκόλευε αρκετά την ΑΕΚ στην κυκλοφορία και ορισμένες φορές την υποχρέωνε σε αβίαστα λάθη, χωρίς όμως όσες φορές έκλεβε μπάλες να καταφέρει να έχει ουσία στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Την ίδια ώρα, η Ένωση έβλεπε τον Τσούμπερ να είναι καλά κλεισμένος και να μην τροφοδοτείται, αλλά την ίδια ώρα έδινε πλάτος στο γήπεδο και αυτό εκμεταλλεύτηκε στην πρώτη της φάση για να ανοίξει το σκορ. Ήταν το 24ο λεπτό όταν ο Λιβάι Γκαρσία πόνταρε στην ταχύτητά του και προσπέρασε εύκολα τον Καστεγιάνο, γυρίζοντας στον Αραούχο που σκόραρε από τη μικρή περιοχή για το 1-0.

Το γκολ αυτό όμως δεν άλλαξε το ματς. Ο Ατρόμητος ήταν καλά οργανωμένος πίσω από την μπάλα, έψαχνε την κόντρα, φώναξε για πέναλτι λίγο πριν βρεθεί πίσω στο σκορ (σσ. επαφή εκτός περιοχής του Ρότα με τον Κλωναρίδη) αλλά μονίμως δεν έβρισκε την σωστή επιλογή όταν πλησίαζε την αντίπαλη περιοχή. Ο Μήτογλου ήταν εξαιρετικός στο ντεμπούτο του, ο καλύτερος βασικά των τεσσάρων της άμυνας, με τον Γέβτιτς που ξεκίνησε να αποχωρεί με διάστρεμμα για να δώσει τη θέση του στον Μάνταλο στο 36’.

Στο 51’ οι Κιτρινόμαυροι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους. Ο Τσούμπερ συνεργάστηκε με τον Μάνταλο, ο τελευταίος γύρισε ωραία το σώμα του και σούταρε, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο μέρος επιθετικά και με ένταση. Είχε καλή κυκλοφορία και οι παίκτες της έκαναν κίνηση στον χώρο.

Στο 61’ ο Ατρόμητος βγήκε στην αντεπίθεση και απείλησε με την προσπάθεια του Κλωναρίδη. Η Ένωση είχε ξανά αυξομειώσεις στην απόδοσή της. Όσο δεν ερχόταν το δεύτερο γκολ έβγαζε ένα άγχος στο παιχνίδι της. Κάτι που έδινε περισσότερο ποδοσφαιρικό θάρρος στον Ατρόμητο.

Στο 65’ ο Στάνκοβιτς σταμάτησε την προσπάθεια του Μουνίθ να απειλήσει από μακριά. Ενώ το ίδιο συνέβη έξι λεπτά μετά με το σουτ του Σπιριντόνοβιτς. Η ΑΕΚ είχε χάσει τον ρυθμό της και έδειχνε να μένει και από δυνάμεις.

Στο 75’ η ΑΕΚ θα κερδίσει πέναλτι με τον Άμραμπατ! Ένα πέναλτι που καταλογίστηκε μετά από εξέταση στο VAR. Ο Τσούμπερ ανέλαβε την εκτέλεση, ο Μπίριτς το απέκρουσε και στην επαναφορά ο Βράνιες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Ωστόσο μετά από εξέταση VAR το γκολ θα ακυρωθεί, καθώς εκτιμήθηκε πως μπήκαν νωρίτερα παίκτες στην περιοχή. Δόθηκε επανάληψη, ο Τσούμπερ αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα και έκανε το 2-0! Η ΑΕΚ πήρε ψυχολογία και άμεσα βρήκε και τρίτο γκολ, τελειώνοντας το παιχνίδι! Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βράνιες με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0!

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να σκοράρει και τέταρτο γκολ λίγο πριν το φινάλε, όταν ο Άμραμπατ βρήκε με εξαιρετικό τρόπο τον Λε Ταλέκ, αλλά ο Γάλλος μέσος παρότι ανενόχλητος, πλάσαρε άουτ.

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (68’ Λε Ταλέκ), Σιμόες (84’ Σάκχοφ), Γκαρσία (67’ Αμραμπατ), Γέβτιτς (35’ Μάνταλος), Τσούμπερ, Αραούχο (84’ Ανσαριφάρντ)

Ατρόμητος (Γ. Παράσχος, 3-4-3): Πίριτς, Στρούγγης, Χατζηϊσαίας, Γκαλβάο, Βασιλαντωνόπουλος, Ντένιτς, Μουνίθ (69’ Σπιριντόνοβιτς), Καστεγιάνο, Σάλομον, Κλωναρίδης (84’ Κωτσόπουλος), Κουλούρης (69’ Μπεντινέλι)