Ξεκινάμε με την είδηση: ο Αργύρης Γιαννίκης θα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Θα είναι ο 13ος προπονητής της Ένωσης απο το 2015 που επέστρεψε στα “σαλόνια”. Και μαζί του ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που παίρνει το πολύ ενδιαφέρον ρίσκο και τον πάει στα Σπάτα, πιστεύει πως θα πιάσει…13άρι! Το follow up όμως, τόσο της επιλογής αυτής, όσο και πως έφυγε ο Μιλόγεβιτς, με τρεις πολύ δυνατές αποκλειστικές αποκαλύψεις της στήλης, είναι όλα τα λεφτά…

Στην ελληνική ποδοσφαιρικη ζωή υπάρχουν δύο ατάκες,που κάποτε βγήκαν από τα στόματα “σοφών” και έγιναν στο πέρασμα των χρόνων ρήσεις. “Ντούσαν, στην κρίση μιας μεγάλης ομάδας ή στήριζεις τον προπονητή κι αλλάζεις το ρόστερ ή στηρίζεις το ρόστερ κι αλλάζεις τον προπονητή…” είχε πει εμβληματικός πρόεδρος ομάδας σε γνωστό προπονητή, για να δικαιολογήσει την απόφαση – απόλυσης του.

Και της δεύτερης, που λέει” τι να πεθάνεις Σάββατο βράδυ, τι Κυριακή πρωί όταν έτσι κι αλλιώς η κηδεία σου θα γίνει την Δευτέρα”, της οποίας τα… πνευματικά δικαιώματα ανήκουν σε κορυφαίο, αμφιλεγόμενο πρόσωπο/παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαιρικού παρασκηνίου…

Γιατί τις θυμηθήκαμε / αναφέρουμε σήμερα;

Ο Μιλόγεβιτς έφυγε χωρίς αποζημίωση, ήξερε πως θα τον έδιωχναν στην επόμενη στραβή

Γιατί και οι δυο εφαρμόστηκαν, απο διαφορετικές πλευρές, στην υπόθεση ΑΕΚ – Μιλόγεβιτς. Άλλοι το είπαν απόλυση, άλλοι το έγραψαν αποχώρηση, η ανακοίνωση φωτογράφιζε συναινετικό διαζύγιο, η πάσα αλήθεια όμως, είναι πως ο Βλάνταν δεν άντεχε άλλο και ήθελε να φύγει απο την ΑΕΚ: είχε αγχωθεί υπερβολικά, σε ένα περιβάλλον που αντιλαμβανόταν πως δεν είναι αποδεκτός και δεν τον στηρίζουν 100%.

Και η ΑΕΚ βεβαιότατα, απο την πλευρά της, ήθελε να απαλλαγεί από τον Σέρβο κόουτς, αν γινόταν να γλίτωνε και την αποζημίωση (150.000 ευρώ). Την οποία, έτσι, την γλίτωσε τελικά!Άλλωστε για τους γνώστες της ενήμερης πιάτσας agents, όπως η αφεντιά μας, απο την προηγούμενη εβδομάδα, πριν το Αγρίνιο, είχαν αρχίσει το scouting ξενων προπονητών και συγχρόνως το casting του Αργύρη Γιαννίκη, τα “κιτρινόμαυρα” στελέχη!!

Να κάνω μια παρένθεση εδώ: ο Μελισσανίδης έμαθε πως ο Μιλόγεβιτς ψαχνόταν διακριτικά στην Σαουδική Αραβία και το Κατάρ (μέσω “γιούγκο” μανατζερικών καναλιών που έχουν σπουδαίες άκρες στον Κόλπο) για την επόμενη δουλειά του.Του είπαν πως και για αυτό ο Βλάνταν… πετάχθηκε μετά την Δευτέρα στο Βελιγράδι, γράφτηκε και οτι γράφτηκε στα σερβικά ΜΜΕ για Νταμάκ, Αλ Ετιφάκ και Σια, “φόρτωσε” και πήρε την απόφαση για… “τιτλους τέλους”.

Απο την άλλη ο Μιλόγεβιτς καταλάβαινε πως στην επόμενη στραβή θα απολυόταν ή θα αναγκαζόταν να παραιτηθεί. Ήξερε και πως οι Γιάννης Παπαδημητρίου – Παναγιώτης Κονέ, εφόσον η ομάδα δεν τσουλούσε, για να δικαιολογήσουν τις μεταγραφές τους αλλά και τα περίπου 5.000.000 σε transfer και loan fee που κόστισαν / έπεισαν τον “τίγρη” να σκάσει για παίκτες, θα τα έριχναν πάντα σε αυτόν. Οπότε την έκανε ως… “ο Βλάνταν το καλό παιδί” που έφυγε συναινετικά και με…αποζημίωση μόνο τον μισθό του Οκτωβρίου.

Ο Γιαννίκης από την προηγούμενη εβδομάδα μιλούσε με ΑΕΚ

Σας τα ανέλυσα καλά για το… παρελθόν στον πάγκο της ΑΕΚ; Πάμε τώρα και στην επόμενη ημέρα του “κιτρινόμαυρου” πάγκου. Αργύρης Γιαννίκης! Έκλεισε, την Κυριακή φτιάχτηκαν τα συμβόλαια, την Δευτέρα πιάνει δουλειά μαζί με το τριμελές τημ του.

Και εδώ σας έχω την πρώτη μεγάλη αποκάλυψη, το δυνατό αποκλειστικό του “Radar”: ο Γιαννίκης έπαιζε, συζητούσε με την ΑΕΚ, απο την προηγούμενη εβδομάδα. Όταν δηλαδή ακόμη προπονητής της ήταν ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και η ομάδα δεν είχε ακόμη παίξει με τον Παναιτωλικό! Μέχρι και απο casting είχε περάσει στην ΑΕΚ ο… Γερμανός με το ελληνικό επώνυμο προπονητής, πριν την ανακοινωση της λύσης συνεργασίας του Μιλόγεβιτς!!

Πάμε τώρα και στην δεύτερη αποκάλυψη της στήλης: ο Μελισσανίδης είναι φαν του κόουτς Γιαννίκη. Τον έχει κάνει προσωπικά…scouting, ήθελε να τον πάει στην ΑΕΚ και τον περασμένο Μάιο αλλά τον έπεισαν οι συνεργάτες του πως δεν είχε το ειδικό βάρος και θα καιγόταν επικοινωνιακά, μετά από τέτοια καταστροφική για το κλαμπ σεζόν και με εκείνο (ακόμη) το ρόστερ. Οπότε μετά πήγε στον Μιλόγεβιτς λόγω και της πίεσης πως ο ΠΑΟΚ θα ανακοίνωνε τον Ραζβάν Λουτσέσκου…

Θεωρεί τον Γιαννίκη νέο Λουτσέσκου, οι Δώνης/Ουζουνίδης ήταν “καμμένοι” για τον Μελισσανίδη!

Ο Μελισσανίδης, χωρίς ίχνος … βερμπαλισμού, πιστεύει πως στο πρόσωπο και στο προπονητικό “πακέτο” του Αργύρη Γιαννίκη έχει βρει τον “νέο Λουτσέσκου”.

Σημειολογικά ο Ρουμάνος την άνοιξη του 2017 δεν είχε ανανεώσει με την Ξάνθη κι αφού έμεινε για λίγους μήνες εκτός πάγκων, τον Αύγουστο κλήθηκε από τον Ιβάν Σαββίδη να αναλάβει τον ΠΑΟΚ στην θέση (κατά φοβερή σύμπτωση πάλι Σέρβου κόουτς) του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς! Και μετά ο Ραζβάν έγινε “στρατηγός” κι έγραψε…ιστορία στην Τούμπα. Ε, κάτι αντίστοιχο, πίστευε απο τον Μάιο, πιστεύει και τώρα ο Μελισσανίδης, για τον Γιαννίκη. Αν δικαιωθεί θα το δείξει ο χρόνος

ΥΓ. Τα ονόματα των Δώνη και Ουζουνίδη (όπως και του Βλάνταν Ιβιτς) δεν έπαιξαν ποτέ για αντικαταστάτες του Μιλόγεβιτς. Μόνο στα ΜΜΕ… Και για να είμαι ακριβής, δεν έφτασαν οι δυο Έλληνες προπονητές και ο αδερφός του Ιλια Ίβιτς ποτέ μέχρι τον…Μελισσανίδη! Γιατί πολύ απλά οι συνεργατες του ήξεραν πως για αυτόν ήταν “καμμένοι”, για διαφορετικούς λόγους!