Το «πράσινο φως» για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 60 εκατ. ευρώ, η οποία θα ξεκλειδώσει την καταβολή της κρατικής ενίσχυσης των 120 εκατ. ευρώ, έδωσαν οι μέτοχοι της Aegean στην έκτακτη γενική συνέλευση.

Οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν και τα τρία θέματα της σημερινής γενικής συνέλευσης και εξουσιοδότησαν το διοικητικό συμβούλιο να καθορίσει τους όρους της ΑΜΚ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Aegean, Ευτύχιο Βασιλάκη, η ΑΜΚ αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε ορίζοντα δύο μηνών.

“Λαμβάνουμε για πρώτη φορά μία σημαντική στήριξη από το ελληνικό κράτος, που έχει ήδη στηρίξει εργαζομένους και επιχειρήσεις με οριζόντια μέτρα,  λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, και κάνει και κάτι ειδικό, όπως έχει συμβεί σε πολλά κράτη της Ευρώπης”, τόνισε ο κ. Βασιλάκης.

“Κάνουμε μια κοινή προσπάθεια. Οι μέτοχοι βάζουν χρήματα και οι εργαζόμενοι της εταιρείας στηρίζουν με κάθε τρόπο. Πρόκειται για μια συνολική προσπάθεια για μια εταιρεία που συνείσφερε 300 εκατ. σε φόρους και υποδομές το 2019, ενώ η συνεισφορά της την τελευταία δεκαετία έχει ξεπεράσει τα 2,8 δισ. ευρώ”, σημείωσε ακόμη.

” Το γεγονός ότι σε μία χώρα σαν την Ελλάδα υπάρχει μία εταιρεία που μπορεί να αντέξει ένα χρόνο με τα οριζόντια μέτρα χωρίς ειδική στήριξη, αυτό από μόνο του πρέπει να σημαίνει κάτι όχι μόνο για το παρελθόν αλλά και για τη δυνατότητα ανάκαμψης στο μέλλον” σημείωσε ο πρόεδρος της Aegean για να τονίσει στη συνέχεια: “Ευχαριστούμε το κράτος για τη βοήθεια αλλά είμαστε περήφανοι για το πόσο αντέξαμε σε σχέση με άλλες εταιρείες σε αλλά κράτη. Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη, αλλά είμαστε και περήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει”.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο,  τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.