Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Aegean οι καθαρές ζημίες για την εταιρεία, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, ανήλθαν στα 187,1 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ο κύκλος των εργασιών της με πτώση της τάξεως του 67%.
Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο πραγματοποίησε 49% λιγότερες πτήσεις σε σχέση με το 2019, ενώ η επιβατική κίνηση μειώθηκε κατά 62%. Η μέση πληρότητα πτήσεων διαμορφώθηκε σε 65,7% από 87,7%  μεταφέροντας όμως, ακόμη και με αυτούς τους περιορισμούς σχεδόν 2 εκ. επιβάτες κατά το τρίτο τρίμηνο σε 78 προορισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από τις αρχές Ιουλίου, μετά και τη μερική άρση των περιορισμών ανά την Ευρώπη, άρχισε η σταδιακή επαναφορά πτήσεων στο δίκτυο εξωτερικού. Ωστόσο, πολλές αγορές παρέμειναν μη προσβάσιμες, η ζήτηση λόγω της πανδημίας ήταν αδύναμη, ενώ και η έλλειψη συντονισμού στα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα δυσχέρανε την προσπάθεια.

«Κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους επανεκκινήσαμε το δίκτυο μας και στο εξωτερικό, όπου αυτό ήταν εφικτό, τηρώντας πάντα τα αυξημένα μέτρα προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Είμαστε περήφανοι, που η προσπάθειά μας αναγνωρίστηκε και μέσω της διεθνούς αξιολόγησης της Skytrax, με την Εταιρεία να λαμβάνει διάκριση 4 αστέρων (4-Star COVID-19 Airline Safety Rating). Καταφέραμε να μεταφέρουμε σχεδόν 2 εκ. επιβάτες και να περιορίσουμε  τις ζημίες της περιόδου στο ένα τρίτο εκείνων του προηγούμενου (δευτέρου) τρίμηνου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean.

Με την εξέλιξη της πανδημίας και των σταδιακών εκ νέου περιορισμών, ιδιαίτερα  μετά τα τέλη Αυγούστου, να καθορίζουν το βαθμό δραστηριοποίησης του ομίλου, ο κύκλος εργασιών το τρίτο τρίμηνο του έτους, διαμορφώθηκε σε €155,1 εκ. από 512,5 εκ. σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ενώ οι ζημίες μετά από φόρους στα €28,3 εκ. σε σχέση με κέρδη €90,2 εκ. το 2019.

Το εννεάμηνο του 2020 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε €342,5 εκ. έναντι €1,031 δισ. το 2019, ενώ μεταφέρθηκαν συνολικά 4,4 εκ. επιβάτες. Το καθαρό αποτέλεσμα για το εννεάμηνο, μετά από φόρους ανήλθε σε ζημιές ύψους €187,1 εκ., έναντι κερδών ύψους €77,1 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Οι περιορισμοί της χειμερινής περιόδου οδηγούν την εταιρεία σε δραστηριότητα χαμηλότερη κατά 20% σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε €433,3 εκ. στις 30/09/20 ενώ το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων (τραπεζικός δανεισμός και ομολογιακό δάνειο) σε 290 εκατομμύρια ευρώ.