Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους, καθώς οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κινούνται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όταν αποφασίζεις να μην εμβολιάζεσαι κινδυνεύεις περισσότερο. Εφόσον εσύ έχεις αποφασίσει να κινδυνεύεις περισσότερο, οφείλουμε να έχουμε μέτρα που θα σε προστατεύουν από την επιλογή σου. Εσύ που έχεις αποφασίσει να εμβολιαστείς και δεν κινδυνεύεις οφείλουμε να σου δώσουμε την ελευθερία των κινήσεων», ανέφερε μιλώντας στο Mega, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει ζήτημα προνομίων αλλά ζήτημα προσωπικής ελεύθερης επιλογής.

Στη συνέχεια, ο υπουργός σημείωσε πως θα υπάρξουν τη Δευτέρα σχετικές ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους. Ο εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα, δήλωσε.

«Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χώρο θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους. Αν στο εστιατόριο βρεθεί κρούσμα θα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι ζήτημα διάκρισης. Ανάλογα με την επιλογή μας θα έχουμε συνέπειες», ανέφερε.

Αυτή την εβδομάδα πληρώνονται 10.000 επαγγελματίες της εστίασης

Παράλληλα, πρόσθεσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι περισσότερες πληρωμές για τους επαγγελματίες της εστίασης που εντάχθηκαν στο σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

«Αυτή την εβδομάδα θα πληρωθούν τουλάχιστον 10.000 επαγγελματίες της εστίασης», ανέφερε μιλώντας το πρωί στο Mega.

«Η αίτηση έγινε 14/5, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες πληρωμές και το μεγαλύτερο κομμάτι πληρωμών έρχεται», σημείωσε ο υπουργός ενώ αναφορικά στα γυμναστήρια, ανέφερε: «Δυο εβδομάδες μετά την εστίαση ακολουθούν τα γυμναστήρια, οπότε και η πληρωμή θα γίνει δύο εβδομάδες μετά», συμπλήρωσε.

Επιπλέον όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης: «Θα δώσουμε μια έκτακτη επιχορήγηση μόνο στις σχολές χορού που ήταν κλειστές».