Επεκτείνει τη συμφωνία χορηγίας φανέλας με την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η Adidas AG, σε μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ιστορία της Premier League.

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής αθλητικών ειδών υπέγραψε ένα ακόμη 10ετές συμβόλαιο που θα διατηρήσει τις διάσημες ρίγες και το λογότυπό της στις φανέλες των παικτών μέχρι το 2035. Η συμφωνία αξίζει τουλάχιστον 900 εκατομμύρια στερλίνες (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η ανανέωση της χορηγικής συμφωνίας έρχεται καθώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διανύει μια μακρά διαδικασία πώλησης. Η οικογένεια Γκλέιζερ είναι ιδιοκτήτρια του ιστορικού συλλόγου από το 2005, αλλά τρέχει μια διαδικασία για την εξεύρεση αγοραστή ή επενδυτών. Ο δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράντκλιφ, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και ο σεΐχης Γιασίμ Μπιν Χαμάντ αλ Θανί , μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, έχουν καταθέσει προσφορές που αποτιμούν τον σύλλογο σε περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η τύχη της ομάδας στο γήπεδο βελτιώθηκε την περασμένη σεζόν. Ωστόσο, δυσκολεύτηκε να είναι τόσο επιτυχημένη όσο ήταν υπό τον πρώην προπονητή Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος αποσύρθηκε το 2013 – την τελευταία φορά που ο σύλλογος κέρδισε την Premier League.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η υπάρχουσα συμφωνία της Adidas, η οποία ξεκίνησε τη σεζόν 2015/2016, είχε αξία τουλάχιστον 750 εκατομμυρίων λιρών. Ο κατασκευαστής υποδημάτων αναζητά νέους δρόμους ανάπτυξης για να ενισχύσει τις πωλήσεις μετά τον τερματισμό της συνεργασίας του με τον Ye, τον ράπερ και σχεδιαστή που ήταν γνωστός ως Κάνιε Γουέστ.

Διαβάστε ακόμη: