Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας βρίσκονται προ των πυλών, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, στη Λευκωσία, ενώ, στάθηκε και στις προοπτικές εμβάθυνσης της συνύπαρξης Ελλάδας – Κύπρου μέσα από επενδυτικές συνεργασίες, όπως εκείνες του EuroAsia Interconnector, του EastMed κ.ά.

«Η Ελλάδα έχει υποδεχθεί μαζικές επενδύσεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη. Αυτή η τάση θα συνεχισθεί με αμείωτο και πιθανώς εντονότερο ρυθμό, στο επόμενο διάστημα», επεσήμανε.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας (επικαλέστηκε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, του Eurogroup και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) και εστίασε στην αλλαγή της εικόνας της χώρας, στο εξωτερικό.

Μέχρι το 2019, η Ελλάδα ήταν «συνώνυμη» με πρόβλημα στη συνείδηση του μέσου επενδυτή, οπότε έγινε προσπάθεια για να πεισθεί η επενδυτική κοινότητα ότι η χώρα σέβεται τον χρόνο και τα χρήματά της. «Σε αυτό το πλαίσιο, προωθήθηκαν μεταρρυθμίσεις, δράσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας και ψηφιοποίηση του δημοσίου», σημείωσε.

Η καλή συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ευνοεί την προώθηση «πράσινων» επενδύσεων, ενώ, ειδικό βάρος έχει η προώθηση των πλεονεκτημάτων της οικονομίας στους διεθνείς επενδυτές από τον Πρωθυπουργό, υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σχολίασε ολοκληρώνοντας ότι «και η Κύπρος έχει τα εφόδια να πετύχει το ίδιο και καλύτερο αποτέλεσμα».

Διαβάστε ακόμη: