Ο διάσημος οίκος δημοπρασιών Sotheby’s προετοιμάζεται για την πρώτη δημοπρασία αφιερωμένη σε γυναίκες καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια των αιώνων, οι οποίες συχνά έχουν κατηγοριοποιηθεί ή περιθωριοποιηθεί από την ιστορία λόγω του φύλου τους.

«Η διχαστική ταξινόμηση “γυναίκες καλλιτέχνες” αλλά ποτέ “άντρες καλλιτέχνες” βρίσκεται στο επίκεντρο μιας συζήτησης που αμφισβητείται εδώ και δεκαετίες και εξακολουθεί να είναι μια παγίδα που συχνά συμβαίνει. Οι γυναίκες καλλιτέχνες δεν πρέπει να είναι περιθωριοποιημένες ούτε διαχωρισμένες, γι ‘αυτό και πραγματοποιούμε μια πώληση που φαίνεται να κάνει ακριβώς αυτό – προκειμένου να αλλάξει αυτή η οπτική και να ανοίξει μια νέα συζήτηση πάνω στο θέμα.

Sotheby's: Πραγματοποιεί την πρώτη δημοπρασία αφιερωμένη σε γυναίκες  καλλιτέχνες | in.gr

Ναι, αυτές οι καλλιτέχνες είναι γυναίκες, αλλά το πιο σημαντικό, είναι καλλιτέχνες», λέει η Marina Ruiz Colomer, Ειδική Σύγχρονης Τέχνης με έδρα το Λονδίνο.

Η πώληση θα εξερευνήσει καλλιτέχνες για 400 χρόνια, καλύπτοντας τα πάντα, από πίνακες ζωγραφικής έως γλυπτά. Η πώληση θα πραγματοποιηθεί στο διαδίκτυο από τις 20 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου και θα εκτίθεται επίσης στην τοποθεσία New Bond Street του Sotheby’s μεταξύ 22 Μαΐου και 27 Μαΐου.

Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα κομμάτια του γκαλερί παραπάνω και εξερευνήστε περισσότερα στο διαδίκτυο εδώ.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.