Χθες, Σάββατο οι υγειονομικές αρχές του Καναδά ανακοίνωσαν τη δεύτερη περίπτωση εμφάνισης σπάνιας θρόμβωσης στο αίμα και χαμηλών αιμοπεταλίων έπειτα από τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορωνοϊό.

Το εν λόγω άτομο ζει στην επαρχία Αλμπέρτα (δυτικά) και έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca που παράγεται από Serum Institute of India.

«Στο πρόσωπο αυτό χορηγήθηκε θεραπεία και αναρρώνει», ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές.

Η πρώτη περίπτωση ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη και πρόκειται για μια κάτοικο Κεμπέκ, που έχει λάβει το ίδιο εμβόλιο.

«Οι σχηματισμοί θρόμβων στο αίμα μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca παραμένουν πολύ σπάνιοι. Τα πλεονεκτήματα των εμβολίων για την προστασία έναντι της COVID-19 ξεπερνούν τους δυνητικούς κινδύνους», υπογράμμισαν οι υγειονομικές αρχές.

Στα τέλη του Μαρτίου, η εθνική συμβουλευτική επιτροπή ανοσοποίησης είχε συστήσει στις επαρχίες να αναστείλουν την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες κάτω των 55 ετών, μέχρι να αξιολογηθεί ο κίνδυνος.

Μέχρι στιγμής το 23,3% του καναδικού πληθυσμού είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο COVID-19 Tracker Canada.

Η χώρα αυτή τη στιγμή έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τρίτο κύμα της πανδημίας, που ανάγκασε το τελευταίο διάστημα τις επαρχίες να επιβάλουν εκ νέου αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Το Οντάριο καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων και παρατείνει το lockdown ως τη 19η Μαΐου. Τα σύνορα ανάμεσα στο Κεμπέκ και στη Μανιτόμπα θα είναι κλειστά δεν θα επιτρέπονται παρά μόνο οι απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις από αύριο Δευτέρα.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον Καναδά ανέρχεται σε 23.500 νεκρούς από τον SARS-CoV-2.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.