Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι εργατικοί, λίγο πριν τις τοπικές εκλογές . Αιτία του πονοκεφάλου το κυβερνών κόμμα που βλέπει τα ποσοστά του να αυξάνονται. Προβάδισμα 14 μονάδων φαίνεται ότι διατηρούν οι συντηρητικοί του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov. Το κυβερνών κόμμα φαίνεται ότι πιστώνεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα, που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και είδαν τα ποσοστά τους να αυξάνονται κατά 2% στο 43%.

Εντελώς αντίθετα είναι τα στοιχεία για τους Εργατικούς, ένα χρόνο μετά την εκλογή του Σερ Κιρ Στάρμερ στην ηγεσία του κόμματος, αντικαθιστώντας τον Τζέρεμι Κόρμπιν. Το κόμμα της αντιπολίτευσης είδε τα ποσοστά του να μειώνονται κατά 5 μονάδες, στο 29%, που είναι και το χαμηλότερο ποσοστό υπό την ηγεσία του Στάρμερ.Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Μπόρις Τζόνσον με 34% έναντι 26% του Στάρμερ, ωστόσο πάνω από το 1/3 των ψηφοφόρων δείχνει αναποφάσιστο και προσφέρει μια συγκρατημένη αισιοδοξία στους εργατικούς.

Η δημοσκόπηση έρχεται ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και ανάδειξης των μελών του κοινοβουλίου της Σκοτίας. Οι εκλογές θεωρούνται το πρώτο κρίσιμο τεστ για τον Κιρ Στάρμερ, τον οποίο, σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση, κρίνει αρνητικά το 1/3 των ψηφοφόρων των Εργατικών.

Πάντως, παρά τα χαμηλά ποσοστά, ο Στάρμερ δείχνει ότι τα πηγαίνει καλύτερα από τον προκάτοχό του. Τον Αύγουστο του 2016, δημοσκόπηση έδειξε ότι το 53% των ψηφοφόρων των Εργατικών αξιολογούσε θετικά τον Κόρμπιν έναντι 45%, που έκρινε αρνητικά τις επιδόσεις του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr