Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν όλοι σε Αθήνα και Άγκυρα την κόντρα του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μια από τις πιο επεισοδιακές συνεντεύξεις Τύπου ανάμεσα σε υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Το νόστιμο δείπνο

Η συνέντευξη είχε εξελιχθεί σε έναν πρωτοφανή καυγά ανάμεσα στους δυο άνδρες, με τον Νίκο Δένδια να επιχειρεί στο τέλος να ελαφρύνει το κλίμα που είχε βαρύνει επικίνδυνα λέγοντας στον Τούρκο ομόλογό του: «Ελπίζω η διαφωνία μας να μην σε οδηγήσει να ακυρώσεις την πρόσκληση για δείπνο γιατί πεινάω εξαιρετικά».

EzBZAvgWYAMuTQM

Νωρίτερα, στο δείπνο είχε αναφερθεί και ο τούρκος ΥΠΕΞ λέγοντας πως «αν συνεχίσουμε έτσι θα χάσουμε το ‘Ιφτάρ’».

Οι πρώτες αντιδράσεις των τουρκικών ΜΜΕ για τη σύγκρουση με τον Τσαβούσογλου

Άμεση ήταν η αντίδραση των τουρκικών ΜΜΕ στον καυγά του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μπροστά στις κάμερες στην επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών εξωτερικών.

Τα Μέσα της γειτονικής χώρας κάνουν λόγο για «αντίδραση Τσαβούσογλου στην απαράδεκτη επίθεση Δένδια στην Άγκυρα».

Αυτός είναι ο -περίπου- ο κοινός τίτλος που υιοθέτησαν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας, όπως ενημερώνει ο ανταποκριτής του MEGA, Βασίλης Ρομπόπουλος.

Γιατί ο Δένδιας «πετσόκοψε» τον Τσαβούσογλου μέσα στην Αγκυρα

Το Twitter αποθεώνει τον Έλληνα ΥΠΕΞ:

Στα κορυφαία trends του ελληνικού Twitter το hashtag #Δενδιας μετά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου με τον Τσαβούσογλου
«Κόκκινο» χτύπησε στο ελληνικό Twitter τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος της κοινής συνέντευξης Τύπου του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με το hashtag #Δενδιας να ανεβαίνει διαρκώς, φτάνοντας στις πρώτες θέσεις.

Οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικων με τις οποίες «απάντησε» σε όσα ανέφερε ο Τούρκος ομόλογός του, προκαλώντας του φανερό εκνευρισμό, σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως.

Κυβερνητικές πηγές: Ο Δένδιας είχε εντολή αν προκληθεί να απαντήσει αναλόγως

Ο Νίκος Δένδιας «ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό» για τη στάση που τήρησε στην Αγκυρα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές μετά τις απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα, μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν από την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Και είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως. Και ξεκίνησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ με αναφορά σε τουρκική μειονότητα Θράκης και έμμεσης στήριξης του PKK από την Ελλάδα» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.