Την ανακόλουθη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της ψήφου των απόδημων Ελλήνων ανέδειξε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.
Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και συμπυκνώνεται στην πρόταση να συμμετάσχουν ισότιμα στην εκλογική διαδικασία όλοι οι Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούςκαταλόγους, σε αντίθεση με την πρόταση της αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μην προσμετράται στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος η ψήφος των αποδήμων.

Ζήτησε ξεκάθαρη θέση απο το Σύριζα

Αναλύοντας περαιτέρω την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι με αυτή θα εκλέγεται ποσοστό βουλευτών σε ποσοστό 1,2% του Κοινοβουλίου, χωρίς ωστόσο η ψήφος να λαμβάνεται υπόψη, γεγονός που,όπως εξήγησε, θα καθιστούσε τους απόδημους πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Παράλληλα, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι οι περιορισμοί που θέτει ο υφιστάμενος νόμος εμποδίζουν τους Έλληνες του εξωτερικού να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και τόνισε ότι το προβληματικό αυτόσημείο θα πρέπει να διορθωθεί.
Τέλος, ο Υπουργός κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί με μία ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της ψήφου των απόδημων Ελλήνων.«Θέλετε να ψηφίσουν οι άνθρωποι ή δεν θέλετε να ψηφίσουν; Από αυτό το αμείλικτο ερώτημα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ξεφύγει» κατέληξε ο κ.Βορίδης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.