Μετά το μαύρο ρεκόρ που σημειώθηκε χτες σε διασωληνωμένους και νεκρούς φαίνεται πως όλο και περισσότεροι ειδικοί θεωρούν πως το «Πάσχα στο Χωριό» είναι μεγάλο ρίσκο, καθώς ο ιός ακόμη βράζει στην κοινότητα.

Ωστόσο, παρατηρούνται σημάδια σταθεροποίησης τόσο στον αριθμό των κρουσμάτων, ο οποίος είναι πεσμένος από την περασμένη εβδομάδα, όσο και στον δείκτη θετικότητα που έπεσε στο 5,30%.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει δείξει πως επιθυμεί να κάνουν οι πολίτες Πάσχα στο χωριό εφόσον αυτό το βήμα το εισηγηθεί και η επιτροπή των ειδικών.

Ποιες κατηγορίες πολιτών θα μπορούσαν να ταξιδέψουν το Πάσχα

Ένα ενδεχόμενο που θα μπορούσε να ισχύσει είναι οι πολίτες να δηλώνουν το αρνητικό αποτέλεσμα στην πλατφόρμα των self tests και να λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση την οποία θα επιδεικνύουν εάν τους ζητηθεί από τις Αρχές.

Ακόμη, είναι πιθανό να επιτραπεί η μετακίνηση για τους πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Τέλος, δεν αποκλείεται επίσης, να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση και σε όσους έχουν νοσήσει και αναρρώσει πλήρως.

Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, οι μετακινήσεις του Πάσχα είναι πιθανό να δείξουν τον δρόμο για τον τρόπο λειτουργίας του πράσινου πιστοποιητικού της ΕΕ για τα ταξίδια.

Τέλος, ανάλογα και με τα δεδομένα της πανδημίας θα έχει διαμορφωθεί στην κυβέρνηση μια πρώτη εικόνα μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.