Στο Λονδίνο επέστρεψε ήδη ο πρίγκιπας Χάρι για να δώσει το «παρών» στην κηδεία του παππού του, πρίγκιπα Φιλίππου, το Σάββατο 17 Απριλίου, και να βρεθεί στο πλευρό του πατέρα του και του αδερφό του ύστερα από χρόνο απουσίας του στις ΗΠΑ. Σήμερα ο Χάρι απέτισε φόρο τιμής στον παππού του με μία γραπτή δήλωση στα Μέσα αναφέροντας πως ήταν «πειραχτήρι», αρχηγός στα μπάρμπεκιου της οικογένειας, αλλά και βράχος αφοσίωσης για την Ελισάβετ.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Χάρι:

«Ο παππούς μου ήταν ένας άντρας του καθήκοντος, με τιμή και εξαιρετικό χιούμορ. Ήταν αυθεντικός, με ένα αξιοζήλευτο μυαλό και σε έναν χώρο κέρδιζε τις εντυπώσεις με την γοητεία του – και επίσης γιατί ποτέ δεν ήξερες τι μπορεί να πει στη συνέχεια.

prigkipas-filippos-prigkipas-xari-12-4-21

Ο κόσμος θα τον θυμάται ως τον πιο μακροχρόνιο σύζυγο μονάρχη, ως έναν διακεκριμένο στρατιώτη, έναν πρίγκιπα και έναν δούκα. Όμως για μένα ήταν ο παππούς μου: Αρχηγός του μπάρμπεκιου, η ψυχή της παρέας και πειραχτήρι έως το τέλος. Ήταν ένας βράχος απαράμιλλης αφοσίωσης για την Αυτού Μεγαλειότητα. Ηταν δίπλα της για 73 χρόνια γάμου και ενώ θα μπορούσα να συνεχίσω να λέω κι άλλα ξέρω ότι τώρα θα έλεγε σε όλους μας, «μπύρα στο χέρι» για να κάνει μια πρόποση.

sti-vretania-o-chari-gia-tin-kideia-toy-prigkipa-filippoy0

Με αυτό το σημείωμα, παππού, σε ευχαριστώ για όλα όσα μου προσέφερες, για την αφοσίωσή σου στη γιαγιά και γιατί πάντα ήσουν ο εαυτός σου. Θα μας λείψεις πολύ, αλλά πάντα θα σε θυμόμαστε. Η Μέγκαν, ο Άρτσι και εγώ -καθώς και η μελλοντική εγγονή σου- θέλουμε να σου πούμε πως θα έχεις για πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.