Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ετοιμασίες στη Βρετανία για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 99 ετών.

Xρώμα Ελλάδας

Η τελετή θα λάβει χώρα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο των Ουίνδσορ το ερχόμενο Σάββατο και, όπως έγινε γνωστό, το φέρετρό του θα φέρει και… χρώμα Ελλάδας, δεδομένης της σχέσης του με τη χώρα μας.
Σύμφωνα με το BBC, πάνω στο φέρετρο θα υπάρχει η προσωπική σημαία του δούκα του Εδιμβούργου, η οποία ουσιαστικά αντιπροσωπεύει τη ζωή του, από την ελληνική του κληρονομιά έως τους βρετανικούς τίτλους του.

Στο φέρετρο θα τοποθετηθεί, επίσης, ένα στεφάνι με λουλούδια.

Όταν ο δούκας αρραβωνιάστηκε με την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ το 1946, παραιτήθηκε από τον ελληνικό τίτλο του και έγινε βρετανός πολίτης, παίρνοντας το αγγλικό όνομα της μητέρας του, Μαουντμπάτεν.
Η οικογένεια Μαουντμπάτεν θα εκπροσωπείται στη σημαία, όπως και η Ελλάδα, για την οποία αντιστοιχεί ο λευκός σταυρός σε μπλε φόντο. Θα υπάρχει, επίσης, το κάστρο της πόλης του Εδιμβούργου, δούκας της οποίας έγινε με τον γάμο του με την βασίλισσα.

Η κηδεία

Το παλάτι επιβεβαίωσε πως ο πρίγκιπας Χάρι σχεδιάζει να παραστεί στην κηδεία. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να απουσιάσει, προκειμένου να μπορέσουν να παραστούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων στην τελετή θα είναι 30, με φόντο τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας της COVID-19. Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας περιλαμβανομένης της βασίλισσας αναμένεται να φορούν μάσκα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.