Η πρώην αθλήτρια της ρυθμικής, Αναστασία Σταυρακάκη, περιγράφει τον «Γολγοθά» που βίωσε σε αυτόν τον χώρο από όταν ήταν μόλις πέντε ετών μέχρι και τη «μοιραία» στιγμή που πήρε την απόφαση να κατέβει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να εξελίξει, όπως πίστευε, το ταλέντο της.

Μιλώντας στο MEGA, αποκάλυψε ότι η κακοποίηση ξεκίνησε από όταν ήταν 5 ετών.

«Μου στραμπούληξε το χέρι, επειδή είχα βάλει 100 γραμμάρια»

«Όταν ήμουνα εγώ πέντε χρονών, με είχε ζυγίσει τότε η προπονήτρια και είχα βάλει 100 γραμμάρια. Η ζυγαριά ήταν ακριβείας, λες και ήμασταν κομμάτια από κρέας, 50 γραμμάρια, 100, 70 γραμμάρια»

Και επειδή είχα παχύνει, μου είχε στραμπουλήξει το χέρι. Η πρώτη φορά που έγινε που ακόμα ήμουν σε ατομικό σύλλογο δεν ήμουνα εθνική Ελλάδος ή επίλεκτο στα πέντε. Επειδή είχα παχύνει να είχα βάλει 100 γραμμάρια. Αργότερα άλλαξα προπονητή…»

ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΛΑΜΗ, ΕΝΟΡΓΑΝΗ-ΑΛΜΑ, ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΜΙΚΡΑ 18-5-2013 - YouTube

«Όταν είσαι τόσο μικρή ηλικία, νομίζεις ότι έτσι είναι τα πράγματα, δεν ξέρεις ότι όχι, αυτό είναι κακοποίηση και ότι δεν κάνει η προπονήτρια να σου γυρίσει το χέρι, δεν κάνει η προπονήτρια να σε τραβήξει από τα μαλλιά και να σε σύρει. Δεν το ξέρεις όμως εσύ.»

«Εσύ πας σε ένα άθλημα που το αγαπάς και θεωρείς ότι έτσι είναι, ότι είναι φυσιολογικό όλο αυτό. Αυτό το θεωρείς πια μέχρι που αποσύρεται, δηλαδή εγώ το θεωρούσα ότι ήταν φυσιολογικά τα πράγματα έτσι μέχρι το ’14 που σταμάτησα από την Εθνική Ελλάδος.»

«Μας πατούσαν για να κάνουμε ανοίγματα»

Η κυρία Σταυρακάκη αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν μετέπειτα στην πορεία της, στα επίλεκτα τμήματα.

«Εκεί πέρα ήταν τα πράγματα που είδα και άλλες συναθλήτριες μου που μας πατούσαν κάτω και κάθονταν πάνω μας, για να ανοίξουν τα πόδια. Αυτό τότε το θεωρούσαμε ότι είναι ένα άθλημα ευλυγισίας, οπότε λέγαμε ότι πως θα είμαστε ευλύγιστες. Θυμάμαι ξεκινήσαμε τότε δώδεκα παιδιά από τα 12 ουσιαστικά. Από αυτά μπήκαν Εθνική Ελλάδος τα τρία γιατί τα περισσότερα – πριν τα διώξουν – έφευγαν από μόνα τους».

Σοκαριστικές καταγγελίες στην ενόργανη: Ξύλο και σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Με 40 πυρετό

«Κέρδισαν θριαμβευτικά κιόλας κι εγώ ήθελα άλλο ένα χρόνο, δηλαδή ουσιαστικά έναν αγώνα. Άλλον έναν αγώνα χρειαζόμουν και τελείωνε η καριέρα μου εκεί έτσι κι αλλιώς, θα είχα χτίσει ό,τι ήθελα να χτίσω. Θυμάμαι ένα σκηνικό είχα αρρωστήσει, τότε ηλικία ήμουν 11 – 12 χρονών και παίρνω την προπονήτρια και της λέω είμαι άρρωστη με 40 πυρετό. Τότε έμενα στο Ολυμπιακό Χωριό»

«Θέλω εδώ να σημειώσω ότι ο γιατρός ήταν εκτός του Ολυμπιακού Χωριού, έπρεπε να βγεις από αυτό, να περάσεις ένα κεντρικό διπλό δρόμο για να φτάσεις στο γιατρό μου. Και η απάντηση της προπονήτριας είναι να σηκωθείς και να πας στο γιατρό.»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.