Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, Ιωάννης Μελισσανίδης, μίλησε στην κρατική τηλεόραση για τις καταγγελίες για βία και σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο, αλλά και τα δικά του βιώματα.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: Για το αν τον αιφνιδίασαν αυτές οι καταγγελίες: «Είναι πολύ σοβαρές και θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε με την αντίστοιχη σοβαρότητα. Σαν άνθρωπος είμαι εναντίον οποιαδήποτε μορφής λεκτικής, σωματικής ή ψυχολογικής βίας. Θέλω να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία, πάνω από 30 χρόνια: Εγώ ουδέποτε δέχτηκα λεκτική ή σωματική βία από τους δύο προπονητές μου».

Για το αν είχε γνώση τέτοιων συμβάντων: «Συνέβησαν πριν 20-30 χρόνια. Δεν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές σήμερα στο άθλημά μας. Ναι, υπήρχαν προπονητές που είχαν τέτοιες ακραίες συμπεριφορές απέναντι στα παιδιά. Τις έχω δει αυτές τις συμπεριφορές στο Παλέ ντε Σπορ, στη Μίκρα, στη Ρωσία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ισπανία. Ήταν μια σχολή, που τότε οι προπονητές είχαν τέτοιες καταδικαστέες συμπεριφορές απέναντι στους αθλητές τους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.