Συνταρακτικές λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής της Μαρίας Κάλλας φέρνει στο φως μια νέα βιογραφία για την μεγαλύτερη σοπράνο του 20ου αιώνα.

Η συγγραφέας Λίντσι Σπένς έγραψε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Cast A Diva: Η άγνωστη ζωή της Μαρία Κάλλας» βασίζει τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη σχέση της σοπράνο με τον πρώτο της σύζυγο, τον Αριστοτέλη Ωνάση, αλλά και τους γονείς της, σε μια σειρά από αδημοσίευτες ως σήμερα επιστολές της.

         Η τραυματική σχέση της Μαρίας Κάλλας με τον Αριστοτέλη Ωνάση

Σε ό, τι αφορά τη σχέση της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, η Μαρία Κάλλας αποκαλύπτει τη φρίκη που περνούσε στο πλάι του Έλληνα κροίσου, με μια τους συνάντηση, το 1966 να ενέχει τόση βία, που όπως περιγράφει η ίδια, κινδύνευσε ακόμη και η ζωή της.

Καλλας- Ωνασης

Η συγγραφέας υποστηρίζει, βασισμένη στις σελίδες ημερολογίου μιας από τις καλύτερές της φίλες, πως ο Ωνάσης την νάρκωνε, «κυρίως για σεξουαλικούς σκοπούς – (ενέργειες) που σήμερα θα χαρακτηρίζονταν ως βιασμός». Σε γράμμα προς την γραμματέα της, η Μαρία Κάλλας αναφέρει: «Δεν θα ήθελα να μου τηλεφωνήσει (ο Ωνάσης) και να ξεκινήσει και πάλι να με βασανίζει».

Στα νέα ντοκουμέντα από την ταραχώδη ζωή της Μαρίας Κάλλας, αποκαλύπτεται και η τραυματική σχέση της με τον σύζυγό της, Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι.

«Ο σύζυγός μου εξακολουθεί να με κοροϊδεύει αφότου έκλεψε τη μισή μου περιουσία, βάζοντας όλα τα χρήματα στο όνομά του από την ημέρα που παντρευτήκαμε… ήμουν ανόητη που τον εμπιστεύτηκα» έγραφε η σοπράνο και σημείωνε δηκτικά πως ο σύζυγός της «περνιέται για εκατομμυριούχος, αλλά δεν έχει δεκάρα».

Σε άλλη επιστολή της η Μαρία Κάλλας αναφέρεται στον πρόεδρο της Juilliard School of music στη Νέα Υόρκη, ο οποίος αν και παντρεμένος της έκανε ανάρμοστες προτάσεις τις οποίες όταν εκείνη απέρριψε αυτός της «έκλεισε την πόρτα» για μελλοντικές επαγγελματικές συνεργασίες.

«Ο Πίτερ Μένιν με ερωτεύτηκε. Οπότε όταν εγώ τον απέρριψα αυτός στράφηκε εναντίον μου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

                                          Η οργή για τους γονείς της

Καλλας Ωνασης

Στις επιστολές η Μαρία Κάλλας εμφανίζεται να αρνείται τη μητέρα της για την οποία, όπως λέει η συγγραφέας του βιβλίου, «ένιωθε απέχθεια επειδή προσπαθούσε να την δώσει για ερωτικές πράξεις σε Ναζί» (σ.σ. η μητέρα της Κάλλας κατά τη διάρκεια του πολέμου εργαζόταν ως πόρνη).

Στη συνέχεια, μάλιστα, η μητέρα της Μαρίας Κάλλας πούλησε ιστορίες σε δημοσιογράφους με τις οποίες την απειλούσε προκειμένου να κρατήσει το στόμα της κλειστό γράφοντας προς την κόρη της:

«Ξέρεις τι κάνουν οι διάσημοι που έχουν ταπεινή καταγωγή όταν γίνουν πλούσιοι; Τον πρώτο μήνα ξοδεύουν τα πρώτα τους χρήματα για να φτιάξουν ένα σπίτι για τους γονείς τους και να τους κάνουν πολυτελή δώρα… Τι έχεις να πεις γι’ αυτό Μαρία;».

Δυστυχώς για την Μαρία Κάλλας, γράφει η συγγραφέας του βιβλίου, ούτε ο πατέρας της ήταν καλύτερος. «Της έγραψε επιστολή στην οποία εμφάνιζε τον εαυτό του ως ετοιμοθάνατο προκειμένου να πάρει χρήματα από αυτήν».

 

                                                Το τραγικό τέλος

Καλλας Ωνασης

Το μέχρι σήμερα αδημοσίευτο υλικό φωτίζει και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε η Μαρία Κάλλας πριν τον θάνατό της, το 1977, σε ηλικία 53 ετών.

Η κατάσταση της υγείας της επηρέασε αρκετές φορές τις εμφανίσεις της στη δεκαετία του ’60 ενώ γνωστή ήταν και η εξάρτησή της από ναρκωτικά αλλά και η απώλεια της φωνής της σε αρκετά χρονικά διαστήματα.

«Η Μαρία Κάλλας είχε μια νευρομυϊκή διαταραχή με τα πρώτα συμπτώματα να κάνουν την εμφάνισή τους στη δεκαετία του ’50 αλλά οι γιατροί, τότε, την έδιωχναν χαρακτηρίζοντάς την «τρελή». Αυτό εξηγεί γιατί πολλές φορές έχανε τη φωνή της με αποτέλεσμα η καριέρα της να διαρκέσει λιγότερο από το αναμενόμενο» γράφει η συγγραφέας της νέας βιογραφίας της Σοπράνο.

«Ο θάνατος της Μαρία Κάλλας είναι μια τραγική ιστορία. Πέθανε μόνη της σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι εξαρτώμενη από την αδερφή της, Τζάκι, και τον σύντροφό της για να της δίνουν ηρεμιστικά. Η ζωή της ήταν γεμάτη τραγωδίες αλλά εγώ ήθελα να της δώσω τη φωνή της» καταλήγει η συγγραφέας του βιβλίου για τη σοπράνο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.