Για σχεδόν 10 ώρες κατέθετε χθες η Δήμητρα Πισπιρίγκου στην ΓΑΔΑ για την πολύκροτη υπόθεση με τα νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου στην Πάτρα.

Η έρευνα του Ανθρωποκτονιών για τους θανάτους των τριών παιδιών αναμένεται να ολοκληρωθεί με συμπληρωματικές καταθέσεις γιατρών και αποστολή της δικογραφίας μέσα στις επομενες ημέρες στην Εισαγγελία Αθηνών ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα κατάθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η χθεσινή κατάθεση των δέκα ωρών ως μάρτυρας, της Δήμητρας Πισπιρίγκου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ελάχιστα προσέφερε στην υπόθεση, αφού η μάρτυρας κράτησε την ίδια στάση δίνοντας ουσιαστικά άλλοθι στην προφυλακισμένη αδερφή της.

Στις 10 ώρες που παρέμεινε στον 11ο οροφο της ΓΑΔΑ, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ήταν ιδιαίτερα ψυχρή, χαλαρή, χωρίς καμιά στιγμή να «σπάσει», να λυγίσει ή να ζητήσει κάτι ιδιαίτερο από τους αστυνομικούς. Δεν έκανε κανένα διάλειμμα, ενώ ξεκίνησε μια ιστορική αναδρομή γυρίζοντας πολλά χρονια πίσω, ξεδιπλώνοντας λεπτομέρειες για τη ζωή της αδερφής της αλλά και της σχέσης της με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Οι ερωτήσεις που κλήθηκε να απαντήσει η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Στη συνέχεια απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων για τη νύχτα της 21ης Μαρτίου του 2021, μιλώντας μεν αρκετή ώρα χωρίς όμως να προσθέσει κάτι σημαντικο στο κομμάτι των ερευνών.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών επέμειναν σε αυτό το σημείο, ζητώντας απο την Δήμητρα Πισπιρίγκου να ανακαλέσει όσες περισσότερες λεπτομερειες μπορούσε, αφού το σπίτι της οικογένειας μετά και το πόρισμα των Καρακούκη – Καλόγρια ήταν τόπος εγκλήματος, με την Ρούλα Πισπιριγκου να είναι αυτή που είδε για τελευταία φορά ζωντανή την Ίριδα και η αδερφή της Δήμητρα η πρώτη που τη βρήκε νεκρή.

Όμως, δεν είπε τίποτα περισσότερο και έτσι, 15 λεπτά πριν τις 11 το βράδυ, όταν και πλέον ειχε ολοκληρωθεί η διαδικασία, ζήτησε από τους αστυνομικούς να τη φυγαδεύσουν από την πίσω πορτα για να μην έρθει τετ- α τετ με τους δημοσιογράφους.

Στο πλευρό της ήταν ο δικηγόρος της κ. Όθων Παπαδόπουλος και η Δήμητρα Πισπιρίγκου μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας κατάθεσης μπήκε στο αυτοκίνητο και επέστρεψε στην Πάτρα.

Πάτρα: Επί 9,5 ώρες κατέθετε η Δήμητρα Πισπιρίγκου - Ψυχρή και χαλαρή καθ' όλη την διάρκεια

Την ίδια ώρα, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών, θα καλέσουν σύμφωνα με πληροφορίες για συμπληρωματική κατάθεση τους γιατρούς της Μαλένας προκειμένου να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τα σημάδια που βρέθηκαν στη μύτη, στο μάγουλο και το στομα της μικρής.

Παράλληλα, βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με την Εισαγγελία προκειμένου να αποφασιστεί αν θα σταλεί η δικογραφία για άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τουλάχιστον ενός προσώπου ή θα κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση η Ρούλα Πισπιρίγκου και στη συνέχεια, θα κλείσει ο φάκελος.