Οι φήμες έχουν και πάλι αναθερμανθεί σχετικά με το μέλλον της Mitsubishi στην Ευρώπη. Αρχικά να υπενθυμίσουμε ότι η ιαπωνική εταιρία με επίσημη ανακοίνωση έχει γνωστοποιήσει ότι θα σταματήσει να προσφέρει τα νέα της μοντέλα στη Γηραιά Ήπειρο, ενώ θα περιοριστεί στην παροχή aftersales υπηρεσιών. Στόχος της είναι να μειωθεί το κόστος και να επικεντρωθεί στην ασιατική αγορά.

Mε μια νέα «κίνηση» όμως επιβεβαιώνεται ότι ανοίγει ένα «παράθυρο» για την παραμονή της Mitsubishi στην Ευρώπη. Πώς θα συμβεί αυτό; Χάρη στη συμμαχία των Renault – Nissan – Mitsubishi. Το Groupe Renault λοιπόν ανακοίνωσε ότι από το 2023 θα αναλάβει την παραγωγή ορισμένων μοντέλων της Mitsubishi σε εργοστάσιά της που βρίσκονται στην Ευρώπη, πιθανότατα στη Γαλλία.

Πιο αναλυτικά, το Groupe Renault θα αναλάβει την κατασκευή δύο μοντέλων της Mitsubishi, τα οποία θα προσφέρονται σε μεγάλες και επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ θα πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Τα εν λόγω μοντέλα θα είναι «αδέλφια» με κάποια μοντέλα της Renault, καθώς θα βασίζονται σε κοινή πλατφόρμα. Ωστόσο θα διαφέρουν ενσωματώνοντας το DNA της εκάστοτε εταιρίας.

Για τον σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθεί το plug-in υβριδικό Mitsubishi Eclipse Cross, το οποίο έκανε σχετικά πρόσφατα πρεμιέρα και τα συγγενικά του μοντέλα από τη Renault. Από την πλευρά της η Mitsubishi τονίζει ότι η στρατηγική απόφαση για το «πάγωμά» της στην Ευρώπη δεν ακυρώνεται και ότι θα συνεχίζει να εφαρμόζει τις σχετικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της.

Απλά η νέα συμφωνία με τη Renault θα της δώσει μια λύση ώστε να μπορεί να προφέρει νέα μοντέλα που αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη. Η παραπάνω απόφαση αποτελεί απόδειξη της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει τον Μάιο του 2020 η συμμαχία των Renault – Nissan -Mitsubishi.

Τότε είχε διευκρινιστεί ότι συνεχίζουν να εργάζονται με διάφορες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την πραγματοποίηση περαιτέρω ανάπτυξης των τριών συνεργαζόμενων εταιριών, αξιοποιώντας τις αντίστοιχες ηγετικές τους θέσεις και τις γεωγραφικές δυνάμεις τους.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.