Στις 4 Απριλίου έχει καθιερωθεί η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων έπειτα από πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010. Αφορμή της ενέργειας αυτής στάθηκε η τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.

Σε μια τόσο σημαντική ημέρα, οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης και οι δράσεις της

Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης μέσα από ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων υποστηρίζει ότι η σήμερα είναι ημέρα υπενθύμισης για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας όσον αφορά τα αδέσποτα ζώα. Υπολογίζεται ότι κατοικούν παραπάνω από ένα εκατομμύριο αδέσποτα στην Ελλάδα.

Αλλαγή των συνηθειών μας προτείνει η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης

Πρέπει να αλλάξουμε όλοι συνήθειες για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την σοβαρή κατάσταση. Τί μπορούμε να κάνουμε:

  • Πιέζουμε τον δήμο μας για την στείρωση και την περίθαλψη των αδέσποτων.
  • Αφήνουμε ξηρά τροφή και νερό έξω από την πόρτα μας.
  • Ενισχύουμε τη φιλοζωική της περιοχής μας με εθελοντική βοήθεια, φάρμακα και τροφές.
  • Στειρώνουμε το κατοικίδιο μας.
  • Και αν θέλουμε κατοικίδιο υιοθετούμε με υπευθυνότητα και σώζουμε ένα πλάσμα από τον δρόμο.

Επίσκεψη πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Ηλιούπολη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την σημερινή ημέρα επισκέφθηκε το καταφύγιο που φιλοξενούνται, πολλά αδέσποτα σκυλάκια. Ενημερώθηκε επίσης για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι και οι εθελοντές στο καταφύγιο, το οποίο διαχειρίζεται η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, και τους συνεχάρη για την αγάπη και τη φροντίδα που παρέχουν στα ζώα.

«Ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων ήθελα να βρεθώ μαζί σας, να σας ευχαριστήσω για τη σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε και να συζητήσουμε, βέβαια, και για το καινούργιο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, το οποίο θα θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση εντός των επόμενων 10 ημερών. Θα αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τα σχόλιά σας και πιστεύω ότι θα μπορεί να έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Μαΐου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με την παλαιότερη εθελόντρια της δομής, Έμυ Παπαγιαννοπούλου, και τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Γιώργο Χατζηδάκη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.