Το Facebook μπλόκαρε τη σελίδα του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, όταν εκείνος ισχυρίστηκε ότι ένα φυτικό φάρμακο θα μπορούσε να θεραπεύσει τον κορωνοϊό.

Ο Μαδούρο τον Ιανουάριο δήλωσε ότι ένα διάλυμα από θυμάρι θα μπορούσε να θεραπεύσει τον ιό. Αυτό το σχόλιο τον οδήγησε να μείνει εκτός από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για τις επόμενες 30 ημέρες. Η εταιρεία δήλωσε ότι ο ηγέτης έχει επανειλημμένα παραβιάσει τις πολιτικές σχετικά με την παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό.

Ο Μαδούρο βέβαια δεν είναι ο μόνος παγκόσμιος ηγέτης που προχώρησε σε μη έγκυρες αναρτήσεις αναφορικά με την πανδημία.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο σύμμαχός του ο Ζαΐχ Μπολσονάρου της Βραζιλίας ήταν αρκετά ενεργοί στην παραπληροφόρηση μέσω των κοινωνικών δικτύων.

«Καταργήσαμε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο για παραβίαση των πολιτικών μας κατά της παραπληροφόρησης σχετικά με τον Covid-19 που είναι πιθανό να θέσει τους ανθρώπους σε κίνδυνο», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Facebook.

«Ακολουθούμε την καθοδήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που λέει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει φάρμακο για τη θεραπεία του ιού. Λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων των κανόνων μας, παγώνουμε επίσης τη σελίδα για 30 ημέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας θα είναι μόνο για ανάγνωση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πέρυσι, το Facebook διέγραψε ένα βίντεο από τον πρόεδρο της Βραζιλίας σχετικά με τον ισχυρισμό ότι το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη ήταν εντελώς αποτελεσματικό στη θεραπεία του ιού. Ακόμη μια ανάρτηση του Μαδούρο είχε διαγραφεί στο Twitter σχετικά με μια διαφορετική θεραπεία.

Τον Οκτώβριο, το Facebook διέγραψε μια ανάρτηση στην οποία ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο Covid-19 ήταν «λιγότερο θανατηφόρος» από τη γρίπη. Τον Αύγουστο ακόμη μια ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ που ανέφερε ότι τα παιδιά ήταν «σχεδόν άνοσα στο Covid-19», διαγράφηκε.

Η παραπληροφόρηση Covid-19 στα κοινωνικά μέσα είναι ένα διαδεδομένο πρόβλημα. Δώδεκα άτομα είναι υπεύθυνα για τη διάδοση χιλιάδων αναρτήσεων κατά των εμβολίων στο Facebook και το Twitter, σύμφωνα με ανάλυση από το Κέντρο Αντιμετώπισης Ψηφιακών Μισών CCDH που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανάμεσά τους είναι ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, ανιψιός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος ηγείται μιας ομάδας κατά των εμβολίων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr