Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα στους Δελφούς το διεθνές Οικονομικό Φόρουμ. Ο πρωθυπουργός έχει αυτήν την ώρα συζήτηση με τον managing editor των «Financial Times» υπεύθυνο για τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, Πίτερ Σπίγκελ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλησε με τον δημοσιογράφο των Financial Times Peter Spiegel και σχολιάσε θέματα της επικαιρότητας όπως και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Δέσμευση του κ. Μητσοτάκη εφόσον εκλεγεί ξανά η κυβέρνση της ΝΔ, είναι η αύξηση μισθών την επόμενη τετραετία, όπως και η μείωση των φόρων.

Αφού έκανε έναν μίνι απολογισμό των όσων έχει καταφέρει η Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όπως την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, τις επενδύσεις και τον τουρισμό, έδωσε δέσμευση εφόσον εκλεγεί ξανά η κυβέρνση της ΝΔ, την αύξηση μισθών την επόμενη τετραετία, όπως και η μείωση των φόρων.

Αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα στον τομέα των επενδύσεων, δίνοντας το παράδειγμα της Microsoft, όπως και στα βήματα που έκανε η Ελλάδα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη δημιουργία του gov.gr, και των πλατφορμών που λύνουν τα χέρια των πολιτών καθημερινά.

Από το μέτωπο του πληθωρισμού, οπως επανέλαβε ο πρωθυπυργός, η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από ότι οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Υπάρχει ένα ξεκαθαρο πλάνο για την ελληνική οικονομια και τον πληθωρισμό, όπως κα τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, οι πολίτες χρειάζονται μια σταθερή κυβέρνηση ενόψει των εκλογών όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός με αφορμή τις κρίσεις που υπέστη η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όπως την πανδημία του κορωνοϊού, την ενεργειακή κρίση, αλλά και τη διαμάχη με την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα