Δεκατέσσερα χρόνια μετά την ταινία «300» ο Τζέραρντ Μπάτλερ αναφέρεται σε αυτήν και στον ρόλο του ως «Λεωνίδας», τον βασιλιά των Σπαρτιατών αλλά και τις επιπτώσεις που είχε αυτή στο σώμα του.

Η ταινία που κυκλοφόρησε το 2007, «έσπασε ταμεία» και σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων.

«Κατέστρεψα το σώμα μου αλλά έδειχνα εντυπωσιακός»

Ο ηθοποιός για τις ανάγκες του ρόλου, έκανε καθημερινά 6 ώρες γυμναστική επί μήνες. Όπως είχε πει ο Τζέραρντ Μπάτλερ ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έκανε ποτέ στη ζωή του. Κάθε μέρα έκανε δυο ώρες CrossFit, δυο ώρες bodybuilding και δυο ώρες πολεμικές τέχνες. «Κατέστρεψα το σώμα μου, αλλά έδειχνα εντυπωσιακός» δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός πρόσφατα στο «Τhe Hollywood Reporter».

Τζέραρντ Μπάτλερ: Για την ταινία «300» κατέστρεψα το σώμα μου

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλύψει στην συνέντευξή του ότι στην αρχή πίστευε ότι η ταινία θα βγει αποτυχημένη καθώς τα γυρίσματα έγιναν μόνο σε στούντιο και η θρυλική μάχη στις Θερμοπύλες έγινε με ψηφιακή επεξεργασία.

Ο ηθοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά πως στα γυρίσματα ήταν με την ενδυμασία του σε green screen και έλεγε στον εαυτό του: «Ω Θέε μου, αυτή η ταινία θα αποτύχει εντελώς».

Όπως λέει, θυμάται να δείχνει στο κενό και να φωνάζει στους στρατιώτες του «Κοιτάξτε το χωριό που καίγεται» και η εμπειρία ήταν λίγο περίεργη. Μόνο μια σκηνή, στην οποία τα άλογα τρέχουν στην ύπαιθρο, γυρίστηκε στην ύπαιθρο.

Σύμφωνα με τον Μπάτλερ, η παραγωγή της ταινίας ήταν δύσκολη.

Τελικά, η μεγάλη εισπρακτική επιτυχία της ταινίας τον διέψευσε πανηγυρικά.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.