Σε άτακτη υποχώρηση αναγκάστηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης για την επιβολή σκληρού lockdown το Πάσχα (1-5 Απριλίου) στη Γερμανία.

Η Mέρκελ αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόφαση για την επιβολή του lockdown, ενώ απολογήθηκε στους Γερμανούς κάνοντας λόγο για «λάθος». Η καγκελάριος ανακοίνωσε την απόφασή της μετά τη νέα τηλεδιάσκεψη με τους 16 πρωθυπουργούς των κρατιδίων.

«Φέρω για αυτό πλήρη την ευθύνη – ήταν δικό μου λάθος. Η εμπειρία μου λέει ότι χτυπώντας το κεφάλι στον τοίχο, κερδίζει πάντα ο τοίχος», δήλωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος και εξήγησε ότι η ιδέα είχε στόχο να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις επαφές των πολιτών.

Ειδικά όσον αφορά το Πάσχα, είχε αποφασιστεί η επιβολή ενός γενικού λοκντάουν για όλα τα καταστήματα, με εξαίρεση τα σουπερμάρκετ, από τη Μεγάλη Πέμπτη 1η Απριλίου ως τη Δευτέρα του Πάσχα 5 Απριλίου.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της Τρίτης για αυστηρό lockdown το Πάσχα, αιφνιδίασε πολίτες και επιχειρηματίες στη Γερμανία και προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.