Σαφή σημάδια επιβράδυνσης εμφάνισε η ισπανική οικονομία στους πρώτους δύο μήνες του 2021, μετά από μια ήπια ανάκαμψη στο δ΄ τρίμηνο του 2020, τόνισε η υπουργός Οικονομίας, Nadia Calvino, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021.

Παρά την επιβράδυνση τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, η Ισπανία πιθανότατα θα καταγράψει ένα από τα ταχύτερα ποσοστό ανάπτυξης στην Ευρώπη, αφού υπέστη μια από τις χειρότερες οικονομικές υφέσεις το 2020, τόνισε η Calvino.

Συνολικά, οι δείκτες υποδηλώνουν επιβράδυνση για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, τόνισε η υπουργός, προσθέτοντας ότι η εικόνα για τον Μάρτιο είναι πιο ανάμεικτη. Έκανε λόγο ακόμη για υψηλότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και δαπάνες μέσω πιστωτικών καρτών, καθώς και για μείωση του αριθμού των εργαζομένων που υποστηρίζονται από την Πολιτεία, ως πιθανές ενδείξεις για τον Μάρτιο.

Τα σχόλιά της έρχονται μία εβδομάδα αφότου ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας, προειδοποίησε πως οι εκτιμήσεις για την οικονομική ανάπτυξη μπορεί να αναθεωρηθούν πτωτικά για το έτος.

Η κυβέρνηση προβλέπει ανάπτυξη 7,2% το 2021, ενώ η Τράπεζα της Ισπανίας 6,8%.
Το 2020 η οικονομία συρρικνώθηκε 11%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.