Στην Άγκυρα θα μεταβεί στις 14 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ έκανε δεκτή, καταρχήν, την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί στην ‘Αγκυρα στις 14 Απριλίου, εφόσον, όμως, επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια στις 14 Απριλίου, στην οποία θα υπάρξει και προετοιμασία για πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

«Θα πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση στο επίπεδο των υπουργών Εξωτερικών την ερχόμενη περίοδο», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα. «Πιστεύουμε πως είναι ωφέλιμο να γίνουν αυτές οι συνομιλίες και στο επίπεδο των ηγετών, έτσι όταν ο Νίκος Δένδιας έρθει στην Άγκυρα, θα συζητήσουμε επίσης τη συνάντηση του προέδρου μας Ταγίπ Ερντογάν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

Προηγήθηκαν οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ την Τρίτη16/3) ολοκληρώθηκε και ο 62ος γύρος διερευνητικών επαφών που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 25-26 Μαρτίου, με τις προσδοκίες ωστόσο να είναι χαμηλές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.