Έχετε παρακολουθήσει ποτέ μια σπουδαία ταινία και εντυπωσιαστήκατε σε τέτοιο βαθμό με τον ηθοποιό στον πρωταγωνιστικό ρόλο που θεωρήσατε ότι ήταν ο “ιδανικός”; Και όμως, πολλοί ηθοποιοί που μας χάρισαν εξαιρετικές ερμηνείες σε μερικές ταινίες και μάλιστα βραβεύτηκαν γι’αυτές, δεν ήταν η πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη.
Η ιστορία του Χόλιγουντ είναι γεμάτη από περιπτώσεις όπου ένας ηθοποιός βραβεύτηκε από την Ακαδημία για έναν ρόλο που ένας άλλος καλλιτέχνης απέρριψε.

Δείτε παρακάτω 5 διάσημες ταινίες που παραλίγο να είχαν άλλους πρωταγωνιστές.

 

Στη Φωλιά του Κούκου


Η “Φωλιά του Κούκου” είναι δραματική ταινία αμερικανικής παραγωγής του 1975, σε σκηνοθεσία του Μίλος Φόρμαν και βραβευμένη με 5 Όσκαρ συμπεριλαμβανομένου του Α’ ανδρικού ρόλου για τον Τζακ Νίκολσον. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του σκηνοθέτη της ταινίας, πρώτη επιλογή για τον ρόλο του Μακ Μέρφι ήταν ο Μπαρτ Ρέινολντς, ενώ οι ηθοποιοί Τζέιμς Καάν, Μάρλον Μπράντο και Τζιν Χάκμαν τον απέρριψαν. Ο ρόλος της ψυχρής και αυστηρής νοσοκόμας Ρέιτσεντ απορρίφθηκε από όλες τις ηθοποιούς οι οποίες προσεγγίστηκαν για τον ρόλο, όπως την Τζέιν Φόντα, την Σίρλεϊ Μακ Λέιν, την Αν Μπάνκροφτ, την Τζεραλντίν Πέιτζ, την Έλεν Μπέρστιν και την Άντζελα Λάνσμπερι. Το ρόλο πήρε τελικά η άσημη τότε Λουίζ Φλέτσερ και κέρδισε το Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου.
 

Η Σιωπή των Αμνών


Ο Άντονυ Χόπκινς έλαβε διθυραμβικές κριτικές για το ρόλο του ως Χάνιμπαλ Λέκτερ, παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται στην ταινία μόνο 16 λεπτά. Για την ερμηνεία του κέρδισε το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου, ο οποίος παραμένει ο μικρότερος σε διάρκεια ρόλος που κέρδισε το βραβείο. Ένας μεγάλος αριθμός ηθοποιών θεωρήθηκε ικανός από τον σκηνοθέτη για να αναλάβει τον ρόλο του Λέκτερ, όπως ο Τζακ Νίκολσον, ο Σον Κόνερι, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Ρόμπερτ Ντιβάλ και ο Ντάστιν Χόφμαν. Ο ρόλος ανατέθηκε αρχικά στον Τζιν Χάκμαν, αλλά τελικά έκανε πίσω. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τζόναθαν Ντέμι, ήθελε την Μισέλ Φάιφερ για τον ρόλο της Κλαρίς Στέρλινγκ. Η Φάιφερ, ωστόσο, προτίμησε να αποφύγει τον τρόμο και το σκοτεινό θέμα της ταινίας και απέρριψε τον ρόλο, με την Τζόντι Φόστερ να κερδίζει το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου.
 

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών


Στον Σον Κόνερι είχε γίνει πρόταση να υποδυθεί τον περίφημο μάγο Γκάνταλφ, με τον ίδιο να απαντά αρνητικά λέγοντας πως δεν είχε διαβάσει τα βιβλία και ως εκ τούτου «δεν καταλάβαινε το σενάριο». Μάλλον πρόκειται για το μεγαλύτερο λάθος στην καριέρα του Σκωτσέζου ηθοποιού, αφού η New Line Cinema, ήθελε τόσο πολύ τον Κόνερι για τον ρόλο, που προσφέρθηκε να τον ανταμείψει με ποσοστό 15% των συνολικών εσόδων της τριλογίας, εκτός από την αμοιβή του! Τα νούμερα δείχνουν πως αν είχε δεχτεί θα είχε κερδίσει τα περισσότερα λεφτά που έχει λάβει ποτέ ηθοποιός για έναν μονό ρόλο: σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια! Τον ρόλο τελικά ανέλαβε ο Σερ Ίαν ΜακΚέλεν.

Νονός


Αυτό μπορεί να είναι το πιο συναρπαστικό από όλα όσα περιέχει αυτή η λίστα. Ο Τζακ Νίκολσον απέρριψε τον ρόλο του Μάικλ Κορλεόνε στον Νονό (1972), την ταινια που θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη όλων των εποχών. Αν και η ερμηνεία του Αλ Πατσίνο ως Μάικλ Κορλεόνε δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι θα θέλαμε να δούμε ένα σύντομο κλιπ του Τζακ Νίκολσον ως τον κληρονόμο της μαφίας της Νέας Υόρκης. Μετά από χρόνια ο Νίκολσον εξήγησε τον λόγο: “Ήξερα ότι ο “Νονός” θα γινόταν μια εξαιρετική ταινία, αλλά εκείνη την εποχή πίστευα ότι οι Ινδιάνοι πρέπει να παίζουν τους ρόλους των Ινδιάνων και οι Ιταλοί τους ρόλους των Ιταλών.”
 

Η λίστα του Σίντλερ


Ο Λίαμ Νίσον κέρδισε ευρεία αναγνωρισιμότητα και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού, για τον ρόλο του ως Όσκαρ Σίντλερ, στην ταινία του 1993 “Η λίστα του Σίντλερ”. Βλέποντας πίσω, ο Νίσον φαίνεται η τέλεια επιλογή για τον ρόλο – ένας επιτυχημένος ηθοποιός, αλλά όχι ένας σούπερ σταρ, με φυσική ικανότητα να εκδηλώνει ανησυχία και πάθος, χωρίς υπερβολές. Μεταξύ των ηθοποιών που εξέφρασαν ενδιαφέρον για τον ρόλο του Σίντλερ, ήταν ο Κέβιν Κόστνερ, ο Μέλ Γκίμπσον και ο Γουόρεν Μπίτι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.