Είναι νόμος της φυσικής πως η δράση προκαλεί αντίδραση. Υπό αυτή την έννοια καθίσταται σαφές πως η αλλαγή των δεδομένων στις κατασκευές προκαλεί νέες ισορροπίες, συσχετισμούς δυνάμεων και δημιουργία ισχυρών σχημάτων, είτε κοινοπρακτικών είτε ακόμη πιο σφιχτά δεμένων μεταξύ τους δια μέσου ανταλλαγής μετοχικών πακέτων.

Υπό αυτό το πρίσμα, η γιγάντωση Περιστέρη, ο οποίος πλέον είναι απελευθερωμένος από τον βραχνά της Επιτροπής Ανταγωνισμού και έχει αποκτήσει συμμάχους-συνεταίρους πολύ ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, αναπόφευκτα προκαλεί αντισυσπειρώσεις που την ώρα τούτη μορφοποιούνται μέσα από τη συμμαχία Μυτιληναίου, JP Άβαξ και της γαλλικής Vinci.

Καθοριστικές οι σχέσεις εμπιστοσύνης Άβαξ – Vinci

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ευάγγελος Μυτιληναίος και η οικογένεια Δάκη Ιωάννου έχουν έρθει πολύ κοντά, έχοντας κατ’ αρχήν συμφωνήσει να κατέβουν μαζί στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού, μαζί με τη γαλλική Vinci, παλιό και διαχρονικό εταίρο της Άβαξ με την οποία υπάρχει σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Και λέγεται πως η παρουσία της Άβαξ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να ενταχθεί ενεργά η Vinci στο φιλόδοξο αυτό σχήμα.

Με την Άβαξ στα 100 εκατ. ανοίγει ο δρόμος για χρηματιστηριακό ντιλ

Επιπροσθέτως, στην αγορά κυκλοφορεί η πληροφορία πως μεταξύ Μυτιληναίου και Άβαξ έχει συμφωνηθεί η συμμετοχή της Μυτιληναίος στα έργα της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, έργο μαμούθ με προϋπολογισμό άνω του 1,8 δισ. ευρώ!

Είναι επομένως προφανές πως η σύσταση κοινοπραξίας Μυτιληναίος – Άβαξ για την Εγνατία και το Μετρό της Αθήνας ανοίγει τον δρόμο, εάν φυσικά τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, στην πιθανότητα οι δύο όμιλοι να έρθουν ακόμη πιο κοντά μέσα από συγχώνευση με ανταλλαγή μετοχών.

Άλλωστε, η χρηματιστηριακή αξία της Άβαξ είναι κοντά στα 100 εκατ. ευρώ, αποτίμηση δελεαστική που πληροί τις προϋποθέσεις για ένα καλό χρηματιστηριακό στόρι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.