Στους παροικούντες την …ημετέρα Ιερουσαλήμ είναι πασίγνωστο ότι ο κ. Γ. Περιστέρης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει δεχθεί πολύ γερό χτύπημα με τα αιολικά πάρκα στην Αμερική.

Οι περί αυτόν κάτι ψέλλισαν για ζημιά «περίπου 60 εκατομμυρίων δολαρίων ίσως και λίγο παραπάνω» αλλά τραπεζικές πηγές διαβεβαιώνουν πως η ζημιά φτάνει τα 100 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι κυβερνητικοί στους οποίους τρέχει ο ίδιος και παραπονιέται διαρκώς.

Επιπλέον υπάρχει το ενδεχόμενο λόγω αυτής της ζημιάς να βρεθεί σε μεγάλη δικαστική διαμάχη στις ΗΠΑ και να απειληθεί να χάσει εκεί επενδύσεις.

Να θυμίσουμε πως η ζημιά δεν προέρχεται μόνο από τη σφοδρή κακοκαιρία στο Τέξας αλλά εδώ και καιρό (όπως πάλι υποστηρίζουν τραπεζικοί κύκλοι και εμείς το μεταφέρουμε) και από την πανδημία που μείωσε δραστικά την κατανάλωση ενέργειας και έριξε έξω τα συμβόλαια της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Αμερική.

Προσπαθεί λοιπόν απεγνωσμένα να ρεφάρει τη ζημιά.   

Προς το παρόν όλοι βλέπουν honeymoon  αλλά «στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό» που λέει κι ο λαός.

Υπάρχει όμως και άλλη μία πληροφορία πολύ ενδιαφέρουσα που εκπορεύεται μέσα από τα κεντρικά γραφεία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και εμείς επίσης σας τη μεταφέρουμε: Το τελευταίο διάστημα ο κ.Περιστέρης τακτοποιεί βιαστικά εκκρεμότητες: μαζεύει λογαριασμούς από χρεωστούμενα, πληρώνει υποχρεώσεις, κλείνει θέματα με την Εφορία, παγώνει προγράμματα, γενικώς όπως μας είπαν χαρακτηριστικά : «κλείνει τα τεφτέρια του».

Γιατί άραγε; Για το σίγουρο due diligence από τη Μαριάννα; Μάλλον υπερβολικό αν και λογικό. Για κάτι άλλο που πολλοί υποψιάζονται αλλά κανείς δεν λέει φωναχτά; Το άμεσο μέλλον θα δείξει…

Για την ιστορία παραθέτουμε απόσπασμα από πρόσφατη μάλλον μετριοπαθή ανακοίνωση του Ομίλου για τη ζημιά στο Τέξας που όμως μαρτυρά πολλά αν διαβαστεί πίσω από τις λέξεις: «Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαθέτει τρία αιολικά έργα στο Τέξας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 520 MW. Και τα τρία έργα, υπέστησαν περιορισμό λειτουργίας και δεν ήταν σε θέση να εισφέρουν ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο κατά τη διάρκεια αυτής της χωρίς προηγούμενο κατάστασης, με πιθανό ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις. Η διοίκηση παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και εργάζεται επιμελώς για να μετριάσει τις οικονομικές συνέπειες, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού της.».

Οσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν…

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.