Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας κατά του 22χρονου και του 23χρονου, οι οποίοι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ φέρονται να ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμλο αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα  της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα στους συλληφθέντες της επίθεσης στον αστυνομικό

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Πως έφτασε η αστυνομία στα ίχνη τους

Η Κρατική Ασφάλεια σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Αθλητικής Βίας από τη μια και η Αντιτρομοκρατική από την άλλη.

Και αυτό γιατί πέραν των δημόσιων προσκλήσεων για συμμετοχή στην συγκέντρωση της Νέας Σμύρνης, και κατά την διάρκεια των συγκρούσεων οι αξιωματικοί αυτών των υπηρεσιών «αναγνώρισαν μεταξύ των δραστών και «γνωστούς χούλιγκαν» αλλά και αντιεξουσιαστές με έντονη δράση.

Έτσι μετά την ανακάλυψη ενός πορτοφολιού μέσα στο οποίο υπήρχε η ταυτότητα ενός 22χρονου Αλβανικής Καταγωγής που πρώτος κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας έφτασαν στην αποθήκη του Ασπρόπυργου όπου συνέλαβαν τον 30χρονο Ιρακινό, ο οποίος είναι σεσημασμένος για υπόθεση ναρκωτικών αλλά κυρίως για συμμετοχή σε οπαδικά επεισόδια. Αυτός ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με την δικογραφία, ως ο άνδρας που διέσχισε τρέχοντας την λεωφόρο και τράβηξε από το «παπάκι» τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, τον οποίο στην συνέχεια λιντσάρισαν περισσότερα από τριάντα άτομα.

Τα πρώτα στοιχεία

Από τα πρώτα στοιχεία όμως «εμφανίστηκε» και η παρουσία ενός 22χρονου αντιεξουσιαστή, μέλους της αναρχικής συλλογικότητας «Μασόβκα», ο οποίος είχε συλληφθεί πρίν από ένα μήνα μετά από επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Από αυτό το σημείο μπήκε στον κύκλο των ερευνών και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, οι ερευνητές της οποίας σε πρώτη φάση συνέλλεξαν στοιχεία για την συμμετοχή του 22χρονου στην ομάδα που επιτέθηκε στον αστυνομικό, και στην συνέχεια διαπίστωσαν ότι κινήθηκε προς και από την Νέα Σμύρνη μαζί με άλλο ένα πρόσωπο, έναν 23χρονο Ιρανικής καταγωγής. Έτσι ερεύνησαν και αυτό το πρόσωπο και τελικά τον συνέλαβαν.

Παράλληλα με τις έρευνες αυτές, άλλη ομάδα της Ασφάλειας «σαρώνει» πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αφού ήδη έχουν βρεθεί επικοινωνίες και επαφές υπόπτων και κατηγορουμένων σχετικά με τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές , από αυτές προκύπτουν νέα πρόσωπα, και από τον «οπαδικό» αλλά και από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, για τα οποία είναι στην συνέχεια σχετικά εύκολο να βρεθούν στοιχεία για το αν συμμετείχαν ή όχι στις συγκρούσεις στη Νέα Σμύρνη και στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού της ΔΡΑΣΗ.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο,  τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.