Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ, για βαρύτατα αδικήματα κατηγορούνται οι 16 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, και μάλιστα ένας εξ αυτών κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για έναν νεαρό, ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Ν. Πλαστήρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, σε βάρος των 16 σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σημειώνεται επίσης ότι προσήχθησαν 11 άτομα, που αφέθηκαν ελεύθερα μετά την εξέτασή τους, ενώ τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις παραμένουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Πρόκειται για τον 27χρονο, που δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, και δύο ακόμα με κατάγματα στα δάχτυλα. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.