Την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά για την υπόθεση Καλογρίτσα με τις τηλεοπτικές άδειες, κατέθεσε η ΝΔ.

Η πρόταση όπως ανέφερε ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μπουγάς θα αφορά στα αδικήματα της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος.

Όπως μάλιστα σημείωσε σε δηλώσεις του, μετά την αξιολόγηση του υλικού προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις για την τέλεση των αδικημάτων. Η πρόταση αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα την Τετάρτη στην Ολομέλεια ενώ μετά από 10 ημέρες θα εγγραφεί ημερήσια διάταξη και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση και ψηφοφορία (απαιτείται πλειοψηφία 151 βουελυτών) για την σύστασή της.

Πρόεδρος της επιτροπής θα προταθεί από τη ΝΔ να τοποθετηθεί ο βουλευτής Έβρου, Σταύρος Κελέτσης.

Το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου θα αφορούν στα 3 εκατ. ευρώ που φέρεται πως έλαβε ο Καλογρίτσας από την CCC για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ θα εξεταστούν και σχετικές καταγγελίες επιχειρηματίες. Στο δε πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος θα εξεταστούν οι παράνομοι χειρισμοί στη διαδικασία του διαγωνισμού.

Όπως είπε και ο κ. Μπούγας, δεν τίθεται ζήτημα για τους πρώην υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση, ενώ οι περιπτώσεις του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη (απαιτείται άρση βουλευτικής ασυλίας). αλλά και του Μάκη Μπαλαούρα θα εξεταστούν από τη δικαιοσύνη  Σε ό,τι αφορά πάντως στην υπόθεση Folli Follie, η Βουλή δεν πρόκειται να ασχοληθεί περαιτέρω.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.