Ο Christian Jouret είχε χάσει σχεδόν την ελπίδα ότι ο παππούς του, ο Jerry, ο άνθρωπος που τον μεγάλωσε, ήταν ακόμα ζωντανός.

Είχε περάσει σχεδόν μια εβδομάδα από τότε που ο 81χρονος έφυγε από το ορεινό σπίτι του στο Μπιγκ Πάιν της Καλιφόρνια, για να επιστρέψει στη σύζυγό του στη Νεβάδα, αλλά δεν είχε φτάσει.

Τελικά, μετά από έξι ημέρες, ο πρώην υπάλληλος της NASA σώθηκε από το χιόνι, όπου είχε επιβιώσει με μερικά μπισκότα και μερικά κρουασάν.

«Το όλο πράγμα ήταν απλώς ένα θαύμα», είπε ο εγγονός του στο BBC.

«Ήταν δύσκολο για εμάς να σκεφτούμε ότι ένας άνθρωπος θα μπορούσε να κάνει τόσα πολλά στη ζωή του, να δημιουργήσει μια τέτοια κληρονομιά και μετά να παγιδευτεί στο αυτοκίνητό του και να πεθάνει από υποθερμία».

Ο Jerry Jouret βρέθηκε εν μέσω των χειμερινών καταιγίδων που έχουν πλήξει την Καλιφόρνια αυτόν τον μήνα, ρίχνοντας 90 εκατοστά χιόνι στο βόρειο τμήμα της πολιτείας όπου παγιδεύτηκε το αυτοκίνητό του.

Τουλάχιστον 13 θάνατοι έχουν αναφερθεί στην πολιτεία εν μέσω των καταιγίδων.

Οι αρχές λένε ότι μόνο ένας μπορεί να συνδεθεί οριστικά με τις καιρικές συνθήκες και οκτώ άλλοι ερευνώνται ως πιθανώς συνδέονται με το κρύο.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Jerry οδηγούσε για 30 λεπτά αφού έφυγε από το Big Pine σε ένα υποτιθέμενο ταξίδι τεσσάρων ωρών πίσω στο σπίτι της οικογένειάς του στη Νεβάδα, όταν κατά λάθος κατέληξε σε έναν μικρότερο δρόμο και το SUV του κόλλησε σε τράπεζα χιονιού.

Διαβάστε περισσότερα