Το ρομποτικό ρόβερ Perseverance της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας NASA διήνυσε τα πρώτα του 6,5 μέτρα στον Άρη ενώ παράλληλα τράβηξε φωτογραφίες από τα ίχνη που άφησαν οι τροχοί του στον κόκκινο πλανήτη.

Οι μηχανικοί στο Εργαστήριο της NASA φάνηκαν ικανοποιημένοι καθώς δήλωσαν πως το εξάτροχο ρόβερ όπου σε μέγεθος είναι πανομοιότυπο με ένα αυτοκίνητο τα καταφέρνει ακόμη καλύτερα απ’ όσο περίμεναν. Το Perseverance, προσεδαφίστηκε στις 18 Φεβρουαρίου στον πλανήτη Άρη και συγκεκριμένα στον μεγάλο κρατήρα Γιέζερο.

Επίσης, το νέο ρόβερ είναι σε θέση να διασχίσει γύρω στα 200 μέτρα, λόγω του ότι είναι σε θέση να αποφεύγει διάφορα εμπόδια, όπως μεγάλους βράχους και παγίδες άμμου. Οι επιστήμονες της NASA μελετούν τα διαθέσιμα δεδομένα για τη γύρω περιοχή, προκειμένου να αποφασίσουν ποια θα είναι η καλύτερη διαδρομή για το ρόβερ.

Το Perseverance είναι προγραμματισμένο να διανύσει 15 χιλιόμετρα μέσα στο επόμενο αρειανό έτος. Ο χρόνος αυτός αντιστοιχεί σε περίπου δύο γήινα έτη. Πρόκειται για το πιο εξελιγμένο κινητό εργαστήριο αστροβιολογίας που έχει σταλεί σε άλλο πλανήτη ή δορυφόρο, με στόχο την αναζήτηση ιχνών μικροβιακής ζωής, χάρη στα πολλά επιστημονικά όργανα, το ρομποτικό βραχίονα και τις υψηλής ανάλυσης κάμερες του.

Σχετική είδηση: NASA: ΠΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.