Όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης προσέλαβε τον Μανόλο Χιμένεθ για να αντικαταστήσει τον Μάσιμο Καρέρα γνώριζε πολύ καλά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της επιλογής του. Το πρώτο, χρονικά διάστημα, ο Χιμένεθ μάζεψε κάπως την ομάδα και με κάποια καλά αποτελέσματα ισχυροποίησε τη θέση του. Ωστόσο η συνέχεια δεν είναι η αναμενόμενη. Ο Ανδαλουσιάνος πάει κόντρα στον… εαυτό του. Οι επιλογές παικτών δεν είναι οι ενδεδειγμένες ενώ και η εικόνα της ομάδας δεν διαφέρει πολύ από αυτή που είχε και επί Καρέρα. Οι αμυντικές αδυναμίες παραμένουν και το χειρότερο είναι ότι ακόμα και επιθετικά έχουν δημιουργηθεί δυσλειτουργίες.

Όσο για την διαχείριση παικτών ούτε λόγος να γίνεται. Ο Ανσαριφάρντ έχει «σιγήσει», ο Σβάρνας έχει γίνει πασπαρτού, ο Νταντσένκο έχει… εξαφανιστεί, το ίδιο και ο Ραντόνια.

Οι «ανορθογραφίες» του Μανόλο αποτυπώθηκαν στο χορτάρι του Πανθεσσαλικού στο ματς κυπέλλου με τον Βόλο. Τραγική διαχείριση του έμψυχου υλικού, πολύ κακό «διάβασμα» του παιχνιδιού, καταστροφικές κινήσεις από τον πάγκο στις αλλαγές. Την στιγμή που υπήρχαν τρεις παίκτες για να καλύψουν το δεξιό άκρο της άμυνας, αυτός επέλεξε τον Σβάρνα, η τραγική επιλογή να βάλει αμυντικό χαφ τον Χνιντ που αποβλήθηκε μετά από οκτώ λεπτά και αρκετά ακόμα. Ο Χιμένεθ είναι… τυχερός που η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση και δεν έπαθε κανένα κάζο.

Τα παιχνίδια που ακολουθούν αποτελούν κριτήριο για τον Ανδαλουσιάνο προπονητή. Αν η ΑΕΚ στα πλέι οφ δεν αλλάξει εικόνα και δεν πάρει την δεύτερη θέση ή δεν κατακτήσει το κύπελλο τότε πολύ δύσκολα θα συνεχίσει ο Χιμένεθ την επόμενη σεζόν. Ο Μελισσανίδης είναι απογοητευμένος γιατί οι οπαδοί της ομάδας φορτώνουν κάθε αποτυχία σε αυτόν. Και δεν το έχει σε τίποτα να αλλάξει για μία ακόμα φορά προπονητή για να δείξει ποιός είναι το αφεντικό. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην ΑΕΚ υποστηρίζουν ότι ο Μανόλο Χιμένεθ έχει ημερομηνία λήξης και αυτή είναι στο τέλος της τρέχουσας σεζόν!

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.