Αλλαγές και στο ωράριο των σούπερ μάρκετ φέρνουν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Από σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου, το lockdown γίνεται «σκληρότερο» καθώς ενεργοποιούνται τα νέα μέτρα. Παράλληλα, λόγω Τσικνοπέμπτης, ο πρωθυπουργός ζητάει από τους πολίτες ιδιαίτερη προσοχή.

Με ξεχωριστή αναφορά στα σούπερ μάρκετ, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε, χθες, ότι ενεργοποιούνται δύο βασικές διαφοροποιήσεις με τον κωδικό 2 σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα. Ειδικότερα, μετά την αποστολή με SMS στο 13033 η μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ, οπωροπωλείο, ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο, μίνι μάρκετ κ.λπ πραγματοποιείται:

  • μόνο εντός του οικείου δήμου
  • σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο μόνιμης κατοικίας

Από τις 7 η απαγόρευση τα Σαββατοκύριακα

Τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 7 το απόγευμα ως τις 5 το επόμενο πρωί. Όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το επόμενο πρωί.

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει

Μαζί με την αλλαγή αυτήν στα Σαββατοκύριακα διαμορφώνεται και το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ. Επομένως, από την στιγμή που η απαγόρευση θα ξεκινάει στις 19:00, τα σούπερ μάρκετ μεταθέτουν το κλείσιμο τους για μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 18:00.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.