Σε αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες με τελεσίδικες αποφάσεις κατεδάφισης προχωρά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τροπολογία (άρθρο 3) που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, οι κατεδαφίσεις αναστέλλονται μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021.

Στόχος της τροποογίας είναι η «αναστολή εκτέλεσης κατεδαφίσεων και συντήρηση των εν λόγω έργων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας νομιμοποίησης/τακτοποίησης» και μακροπρόθεσμο την «νομιμοποίηση/τακτοποίηση, ενδεχόμενη επισκευή και τυχόν ανάπτυξη των εν λόγω έργων».

Η τροπολογία

Ειδικότερα, «αναστέλλεται, μέχρι την 31η-10-2021 η εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για έργα κάθε είδους που υφίστανται κατά τον χρόνο έναρξης ισχύος των προτεινόμενων ρυθμίσεων και έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη, την παρόχθια ζώνη, το υδάτινο στοιχείο, τον πυθμένα και το υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και κοίτης πλεύσιμου ποταμού, χωρίς απόφαση παραχώρησης της χρήσης αυτών».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.