Οι Βρετανοί τουρίστες που θα κατέχουν “πιστοποιητικά εμβολιασμού θα περνούν γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία τους συνοριακούς ελέγχους στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η βρετανική “The Sun”. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι σύμφωνα με σχέδια που καταρτίζονται από Έλληνες αξιωματούχους, οι Βρετανοί θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν μια “πράσινη” λωρίδα, παρά μια μεγάλη ουρά όπου οι συνοριακοί αξιωματούχοι θα ελέγχουν τα τεστ κορονοϊού.

Έλληνες αξιωματούχοι είπαν στη “The Sun” ότι ελπίζουν να είναι σε θέση να προσφέρουν την υπηρεσία από τα μέσα Μαΐου. Οι διμερείς συνομιλίες πιστεύεται ότι βρίσκονται σε “προχωρημένο στάδιο” σύμφωνα με τους Έλληνες εσωτερικούς. Ο Έλληνας αξιωματούχος πρόσθεσε: “Στόχος μας είναι να θέσουμε σε εφαρμογή το σύστημα μέχρι τα μέσα Μαΐου. Η βρετανική κυβέρνηση γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι ένας αγαπημένος προορισμός για εκατομμύρια Βρετανούς και θέλει να διευκολύνει τα πράγματα έτσι ώστε τα ταξίδια να μπορούν να συνεχιστούν”.

Η “Sun” υπογραμμίζει ότι ο ταξιδιώτης θα μπορεί να περάσει από μια “πράσινη” πύλη και να μην χρειάζεται να σταθεί στην ουρά για να δείξει τα αποτελέσματα των τεστ PCR όταν εισέρχεται στην Ελλάδα, μια πολύ πιο ακριβή εναλλακτική λύση για άτομα που προτιμούν να μην εμβολιαστούν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.