Η Άρεναλ συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Με σημαντικές νίκες το τελευταίο διάστημα εντός και εκτός συνόρων δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει των αγώνων με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Αρτέτα κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πετύχει μια σημαντική νίκη επί της Λέστερ με 3-1 στο King Power Stadium.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «16» του Europa League μετά την ανατροπή απέναντι στην Μπενφίκα πέρασε με τον ίδιο τρόπο και από το Λέστερ, επικρατώντας των αλεπούδων με εμφατικό τρόπο, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από νωρίς χάρη στο γκολ του Τιέλεμανς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Λέστερ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή στιγμή της, με τον Τίλεμανς να εκμεταλλεύεται τη «χαλαρότητα» της αντίπαλης άμυνας και να εκτελεί τον Λένο με διαγώνιο σουτ (6’). Από ‘κει και πέρα, οι «κανονιέρηδες» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ισοφάρισαν στο 39’ με τη γυριστή κεφαλιά του Νταβίντ Λουίς από το ύψος του πέναλτι. Μάλιστα η ομάδα του Αρτέτα έφτασε στην ανατροπή στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με το χτύπημα πέναλτι του Λακαζέτ (45’+2’).

Η Λέστερ με την έναρξη του δευτέρου μέρους έχασε τον Χάρβεϊ Μπαρνς όπως φαίνεται με πολύ σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο έπειτα από ένα πολύ άτσαλο πάτημά του στον αγωνιστικό χώρο και προτού η ομάδα του Ρότζερς καταφέρει να ηρεμήσει από το περιστατικό, η Άρσεναλ την «χτύπησε» ανεπανόρθωτα. Σε κόντρα επίθεση, με τον Πεπέ από δεξιά ν’ αφήνει κεντρικά στον Όντεγκααρντ, αυτός έστειλε τη μπάλα αριστερά στην περιοχή και ο Γουίλιαν έκανε το γύρισμα με τη βοήθεια και μιας κόντρας, ώστε ο Πεπέ σε κενή εστία να γράψει το 3-1 στο 52′. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, παρότι η Λέστερ είχε και δοκάρι με τον Ολμπράιτον, αλλά και η Άρσεναλ πολλές ευκαιρίες για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, δείχνοντας πανέτοιμοι για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό σε λίγες μέρες.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Σογιούντσου, Έβανς (69′ Αμαρτέι), Καστάνιε, Τόμας (46′ Ολμπράιτον), Τίλεμανς, Μπαρνς (51′ Ουντέρ), Περέιρα, Εντιντί, Βάρντι, Ιχεανάτσο

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Τίρνεϊ, Σοάρες, Μάρι, Λουίς, Γουίλιαν, Πεπέ, Ελνένι (66′ Τόμας Παρτέι), Σμιθ Ρόου (42′ Όντεγκααρντ), Τζάκα, Λακαζέτ (84′ Ομπαμεγιάνγκ)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.