Η πολυήμερη απεργίας πείνας και δίψας του καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, έχει οδηγήσει σε μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση της υγείας του.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκμεταλλεύτηκαν αρκετοί πολίτες προκειμένου να ασκήσουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση προς τον πρωθυπουργό, αλλά και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να δικαιωθεί ο αγώνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Έπειτα από την παρέμβαση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Facebook, από τις 21:30 το βράδυ της Τρίτης πολίτες γέμισαν και το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη με αντίστοιχα σχόλια. Ο στόχος είναι να ασκηθεί πίεση προς τους ανώτατους πολιτειακούς παράγοντες της χώρας ώστε να μην έχει η Ελλάδα τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας.

Έπειτα από επικοινωνία της εφημερίδας «Αυγή» με το «Facebook» δόθηκαν απαντήσεις σχετικά με τον λόγο που γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα διαγράφει σχόλια χρηστών που υποστηρίζουν το αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουν πληθύνει οι δημόσιες καταγγελίες αναφορικά με αφαίρεση αναρτήσεων ή ακόμα και «πάγωμα» λογαριασμών χρηστών, ύστερα από αναρτήσεις που αφορούσαν στην απεργία πείνας του φυλακισμένου Δημήτρη Κουφοντίνα και ουχί τη δράση του προ της φυλάκισής του. Πιο συγκεκριμένα στους χρήστες αυτούς εμφανίστηκαν μηνύματα όπως «It looks like something you posted doesn’t follow our Community Standards» ή «Η δημοσίευσή σας παραβιάζει τους όρους της κοινότητάς μας σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις». Υπήρχαν επίσης καταγγελίες για περιορισμό λογαριασμών για επτά ημέρες», κατήγγειλε η εφημερίδα σε μήνυμα προς το Facebook.

«Οι τρομοκράτες, οι βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες και οι οργανώσεις μίσους δεν έχουν θέση στο Facebook και το Instagram. Σύμφωνα με την πολιτική μας για τα Επικίνδυνα Άτομα και Οργανώσεις, απαγορεύουμε σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως ο κ. Κουφοντίνας, να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μας, καθώς επίσης, αποκλείουμε δημοσιεύσεις που επιδοκιμάζουν ή υποστηρίζουν αυτά τα άτομα και τις ενέργειές τους κάθε φορά που λαμβάνουμε σχετική γνώση. Η ουδέτερη τοποθέτηση αναφορικά με τρομοκρατικές ομάδες και η πληροφόρηση των Μέσων σχετικά με τις ενέργειές τους δεν αντιτίθενται στους κανόνες μας», ανέφερε το Facebook, μέσω συνεργαζόμενης εταιρείας επικοινωνίας.

Σχετική είδηση: ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
                            ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΗΨΗ ΑΝ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.