Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές αφού η κατάσταση στο Νοσοκομείο Σωτήρια είναι στο κόκκινο όπου πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ για κορωνοιό.

Το νοσοκομείο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, βρίσκεται σε καθεστώς πραγματικής ασφυξίας αφού και τα 84 κρεβάτια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς είναι κατειλημμένα.

H κατάσταση ωστόσο δεν είναι καλύτερη ούτε στα δύο ακόμη μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, δηλαδή στον Ευαγγελισμό και το Αττικό, αφού στο πρώτο υπάρχει μόλις μια διαθέσιμη κλίνη ενώ στο δεύτερο τα ελεύθερα κρεβάτια είναι δύο με την πιθανότερη εκτίμηση να είναι ότι θα καλυφθούν άμεσα κι αυτά.

Σε κάθε περίπτωση την επόμενη εβδομάδα αναμένουμε την πρόσθεση νέων κλινών από μετατροπή ήδη υπαρχουσών κλινών τόσο στον Ευαγγελισμό όσο και στα νοσοκομεία της Δεύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας όπως το Αττικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα μετέφερε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ γιατρός που βρίσκεται σε εφημερία του νοσοκομείου Σωτηρία, η πληρότητα στην κλινική την οποία βρίσκεται είναι στο 100% από την αρχή της εφημερίας και χρειάστηκε να δοθούν κάποια εξιτήρια.

Τα διαθέσιμα κρεβάτια που προέκυψαν από αυτά αξιοποιήθηκαν άμεσα για νέες εισαγωγές  με τον Μ.Ο ηλικιών ασθενών να είναι όπως ανέφερε ιδιαίτερα χαμηλός, αγγίζοντας ακόμη και τα 28 έτη.

«Η πίεση που δεχόμαστε πλέον είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έχει αυξηθεί πάρα πολύ ο αριθμός ατόμων που χρειάζονται και ιατρική εκτίμηση και νοσηλεία. Μειώνεται σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών και αυξάνεται σημαντικά πλέον η βαρύτητα της νόσου» τόνισε μεταξύ άλλων η Αρετή Γραβάνη, Ειδικευόμενη Παθολογίας Κλινικής Λοιμώξεων του Σωτηρία.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.