Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αποφάσισε και εισηγείται στην κυβέρνηση την παράταση των μέτρων για ακόμα μία εβδομάδα, δηλαδή μέχρι τις 7 Μαρτίου.

Πληροφορίες  αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό τα μέτρα να πάρουν και νέα παράταση την επόμενη εβδομάδα. Επί της ουσίας, κάθε εβδομάδα θα γίνεται εκτίμηση των στοιχείων και στη συνέχεια θα λαμβάνονται οι αποφάσεις είτε για παράταση των μέτρων, είτε για μερική άρση.

Παραμένουν τα ωράρια απαγόρευσης μετακινήσεων

Για την επόμενη εβδομάδα πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση να διατηρήσει τα ωράρια απαγόρευσης των μετακινήσεων, δηλαδή από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επομένης και για το Σαββατοκύριακο από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί της επομένης.

Νέες βεβαιώσεις για τη μετακίνηση εργαζομένων από τη Δευτέρα

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, οι εργοδότες υποχρεούνται να έχουν εφοδιάσει τους εργαζομένους τους με νέες βεβαιώσεις μετακίνησης για την εκτέλεση της εργασίας τους, οι οποίες μπορούν να έχουν διάρκεια ισχύος κατά ανώτατο όριο έως και τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021. Από την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να χορηγήσουν εκ νέου βεβαιώσεις μετακίνησης, οι οποίες δύνανται να έχουν ισχύ έως 14 ημέρες.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.