Τελευταία  ακούμε πως όλοι θέλουν αλλαγές στο διαγωνισμό πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών, ώστε μαζί με την εταιρία  να πωληθεί και το 49% που κατέχει η ιταλική ΕΝΙ στην Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ανήκει στη ΔΕΠΑ Υποδομών κατά 51%, ενώ το 49% ανήκει στην Εni που δεν θέλει να ασχοληθεί άλλο με υποδομές αλλά μόνο με δίκτυο πωλήσεων (ήδη ελέγχει τη ZENIΘ), συνεπώς θέλει να πουλήσει.

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει αντίρρηση να πουλήσει το σύνολο της ΔΕΠΑ Υποδομών μαζί με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ αλλά ….νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι ένας πιθανός χαμένος της κούρσας μπορεί να προσφύγει και να ισχυριστεί πως άλλαξαν ριζικά τα δεδομένα του διαγωνισμού κατά τη διάρκειά του και να ακυρώσει τη διαδικασία.

Πονοκέφαλος αυτός για τον κ.Ριχ. Λαμπίρη του ΤΑΙΠΕΔ (ο κ.Αρης Ξενόφος, μέχρι πρόσφατα Πρόεδρος ήδη βρίσκεται στον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ όπως σας είχε προαναγγείλει η στήλη εδώ και δύο μήνες).

Υπάρχει η εισήγηση  να ζητηθούν «παράλληλες»  προσφορές για τη ΔΕΠΑ Υποδομών και για το μειοψηφικό πακέτο και το μάνατζμεντ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, αλλά εάν είναι διαφορετικοί οι νικητές τι γίνεται;

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στο διαγωνισμό συνεχίζουν έξι μνηστήρες:

-ITALGAS

– KKR   Investors

-MACQUARIE   HOLDINGS

-SINO CEE FUND- SHANGHAI DAZHONG

-EP INVESTMENT

-FIRST   STATE INV.

Το φαβορί το γνωρίζουν όλοι αλλά …διαγωνισμός είναι αυτός, μπορεί να έρθει «άσσος ημίχρονο, δύο τελικό» και να φέρει πολλά λεφτά!

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.