Σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων όσον αφορά το Voucher των 200 ευρώ που θα δοθεί σε μαθητές και νέους, ηλικίας 4 έως 24 ετών, για την αγορά λάπτοπ ή τάμπλετ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Παιδείας η απόφαση για το πρόγραμμα voucher. Η αμέσως επόμενη ενέργεια θα είναι να τρέξουν οι διαδικασίες για την άντληση των πόρων, που απαιτούνται για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα, από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν παιδιά δύο ταχυτήτων όσον αφορά το ψηφιακό μέρος της εκπαίδευσης. Με το σχετικό κονδύλι θα διατεθούν τάμπλετ σε πάνω από 500.000 παιδιά».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ για λάπτοπ και τάμπλετ θα είναι περίπου 560.000 μαθητές και νέοι από 325.000 οικογένειες.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά και νέοι ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Ανοίγει η πλατφόρμα για το Voucher 200 ευρώ για αγορά τάμπλετ και λάπτοπ

Voucher 200 ευρώ για λάπτοπ και τάμπλετ: Η διαδικασία και οι δικαιούχοι

Βάσει του σχεδιασμού, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το voucher των 200 ευρώ για την αγορά λάπτοπ ή τάμπλετ ή desktop θα ξεκινήσει να λειτουργεί τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

Τα κριτήρια για να λάβει κάποιος την επιταγή των 200 ευρώ θα είναι εισοδηματικά. Η αίτηση θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών Taxisnet και όλοι θα πληροφορούνται άμεσα το αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ, στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση για το voucher των 200 ευρώ για λάπτοπ ή τάμπλετ, για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.

Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.

Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.