Αφού δεν κατάφερε να «αλλάξει» την Ελλάδα χωρίς να τα «γκρεμίσει» όλα, πέρα από την αξιοπιστία του και αφού απέτυχε το πρότζεκτ «μπουφετζής» στην Λέκκα με το μαγαζί που άνοιξε, έρχεται η προσπάθεια του Σταύρου Θεοδωράκη για την επιστροφή (με τους Πρωταγωνιστές) στη δημοσιογραφία και συγκεκριμένα στο ΣΚΑΙ.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι είναι κοντά σε συμφωνία με τον όμιλο Αλαφούζο.

Αρχικά φέρεται να έχει συμφωνήσει σε κάποιο συμβουλευτικό ρόλο στην εφημερίδα «Καθημερινή» χωρίς ακόμη να έχουν οριστικοποιηθεί όλες οι λεπτομέρειες καθώς υπάρχουν «ανοιχτά» μέτωπα.

Όσοι γνωρίζουν τον δημοσιογράφο – πολιτικό – εστιάτορα, ξέρουν ότι είναι ένας δύσκολος άνθρωπος, ένας άνθρωπος που (νομίζει) τα ξέρει όλα.

Έτσι στην εξίσωση του επόμενου επαγγελματικού βήματος του έχει μπει η διάσωση του πρότζεκτ pod, το οποίο ξεκίνησε μετά το τέλος του Ποταμιού αλλά δεν έχει καταφέρει να κάνει το breakthrough.

Τώρα η προσπάθεια του Θεοδωράκη είναι να το βάλει στο κάδρο ώστε να μπει υπό τη σκέπη του ΣΚΑΙ και του Ομίλου Αλαφούζου αλλά οι ιθύνοντες δεν «τσιμπάνε» παρά το ότι έχουν προσπαθήσει να το σπρώξουν.

Ένα άλλο θέμα που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η επιστροφή της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Αυτό είναι ένα πρότζεκτ με δυνητικό ενδιαφέρον, τουλάχιστον για ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που δεν έχουν έχουν απομυθοποιήσει τον Θεοδωράκη μέσα από τις πολιτικές «περιπέτειες» του.

Η δυσκολία όμως εδώ είναι πρακτικού τύπου.

Οι «Πρωταγωνιστές» ήταν μια πετυχημένη εκπομπή που βασίζονταν στις εξαιρετικές επιλογές που είχε κάνει ο Θεοδωράκης στους συνεργάτες του. Μπορεί από πλευράς έρευνας λόγου χάρη να μην είχε το βάθος που είχε μια εκπομπή του Παύλου Τσίμα αλλά είχε το ατού της παρουσίασης.

Φοβερή σκηνοθεσία, φωτογραφία, μουσική, τρέξιμο εβδομάδων από τους συνεργάτες του και στο τέλος την «χύμα» παρουσία του Θεοδωράκη (πριν τα κοστουμάκια της Βουλής) με το σακίδιο.

Οι συνεργάτες και η ομάδα αυτή όμως δεν υπάρχει πλέον (πλην ορισμένων «βοηθητικών» παραγόντων) και οι περισσότεροι δεν θα είχαν και καμία διάθεση να επιστρέψουν καθώς και καλύτερες δουλειές έχουν και δύσκολα πέρασαν την εποχή εκείνη εξαιτίας διαφόρων παραγόντων που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε.

Άρα το ζήτημα πλέον είναι όταν «αγοράζεις» Σταύρο Θεοδωράκη τι αγοράζεις;

Μάλλον περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις (ή να γελάς όταν μιλάμε για πολιτική) καθώς η δύναμη του Σταύρου, οι συνεργάτες του, έχει «στερέψει» και μετρημένοι είναι εκείνοι που «τσιμπάνε» στην πάλαι ποτέ γοητεία του.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.