Για επιχειρηματικά συμφερόντα που θέλουν να πλήξουν την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και την κυβέρνηση, μέσω της υπόθεσης του Δ. Λιγνάδη, έκανε λόγο ο ποινικολόγος και συνήγορος υπεράσπισης του, Αλέξης Κούγιας.
Μιλώντας στο Mega, ο κ. Κούγιας  υποστήριξε ότι μίλησε επί ώρες με τον πελάτη του, ο οποίος και του έδωσε στοιχεία για τους καταγγέλλοντες, αλλά και για τη μάρτυρα-κλειδί, την οποία χαρακτήρισε αναξιόπιστη. Ο κ.Κούγιας υποστήριξε πως δεν έχει ακόμα τη δικογραφία στα χέρια του και γι’ αυτό ζήτησε αναβολή της απολογίας του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη μέχρι την Πέμπτη.

Τα επιχειρηματικά συμφέροντα για το Ελληνικό

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι όλοι θα καταλάβουν ότι ο κ. Λιγνάδης είναι θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων, τα οποία έχουν σχέση με το αεροδρόμιο του Ελληνικού.
«Ο στόχος είναι η κυρία Μενδώνη και η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ο Λιγνάδης, επειδή ήταν επιλογή της Μενδώνη. Η υπουργός Πολιτισμού προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της κατήργησε το τεκμήριο αθωότητας. Αν είναι αλήθεια αυτά που είπε ο πελάτης μου, είναι τιμή μου να τον εκπροσωπήσω» είπε ο κ.Κούγιας, τονίζοντας πως «ο κ. Λιγνάδης χρησιμοποιείται για να καταστραφεί η Μενδώνη, η οποία πήρε σημαντικές αποφάσεις για να ξεμπλοκάρει την υπόθεση του Ελληνικού και έθιξε τεράστια οικονομικά συμφέροντα σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Λαϊκό Δικαστήριο

Ο Αλέξης Κούγιας είπε επίσης ότι θα γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ενώ φάνηκε ιδιαίτερα καχύποπτος ως προς το ένταλμα σύλληψης.
Όσον αφορά στους αυτόπτες μάρτυρες, υποστήριξε ότι πρόκειται για λαϊκό δικαστήριο και πως το γεγονός ότι τον έβλεπαν σε μέρη που συχνάζουν παιδιά, δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία καταδίκης. «Το τι λέει κάποιος, δε σημαίνει ότι είναι ποινικό αδίκημα», είπε σχετικά.
Τέλος για την ανακρίτρια, ευχήθηκε να μπορέσει να αντέξει το βάρος. «Δεν μπορείς να καταστρέψεις έναν άνθρωπο μόνο για πολιτικά παιχνίδια και εντυπώσεις», κατέληξε.

Δείτε τι δήλωσε τη Δευτέρα ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση Λιγνάδη

https://radar.gr/article/77040/koygias-tha-yperaspisto-to-lignadi-an-den-einai-kontra-stis-aksies-moy

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.