Μέχρι το 2050 ο όμιλος Μυτιληναίου φιλοδοξεί να επιτύχει μηδενικές εκπομπές του διοξειδίου άνθρακα, και μέχρι το 2030 θα έχουμε πετύχει μείωση των εκπομπών κατά 75% επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μυτιληναίος κ. Ε. Μυτιληναίος, απαντώντας σε ερωτήσεις του Bloomberg, κατά την πρώτη διάσκεψη για τους Δείκτες Περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης ΕSG.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη εξαγορά χαρτοφυλακίου ΑΠΕ και αποθηκευτικών χώρων ενέργειας είπε ότι, θα επιφέρει ισορροπία καθώς θα έχει χαρτοφυλάκιο 2000 MW αερίου και 2000 MW σε ΑΠΕ, ενώ σε 15 χρόνια θα έχουν αντικατασταθεί η χρήση αερίου από τις Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας.

«Κάθε χρόνο θα είμαστε υπόλογοι στους μετόχους μας. Κάθε τομέας του ομίλου πρέπει να μειώσει αποφασιστικά το αποτύπωμά του. Για τον τομέα βιώσιμης ανάπτυξης θα χρειαστούν 5 χρόνια, για τον τομέα Φυσικού Αερίου και Ενέργειας θα χρειαστούν 15 χρόνια. Στο Αλουμίνιο, ήδη έχουμε ξεκινήσει με πρόγραμμα την αντικατάσταση των καυσίμων και μέχρι το 2030 θα παράγουμε πράσινο αλουμίνιο».

Απαντώντας σε ερώτημα της D. Perkins, από το Bloomberg, για το εάν χρειάζονται μηχανισμοί επιβολής, σημείωσε πως «έχουμε ηθικές δεσμεύσεις απέναντι στην κοινωνία και τους μετόχους. Οι μέτοχοι θα σε τιμωρήσουν ούτως ή άλλως».