Σε άλλες συνθήκες η ισοπαλία σε μια δύσκολη έδρα όπως το Περιστέρι θα αποτελούσε μεγάλη επιτυχία για τη Λάρισα. Υπό τις παρούσες όμως συνθήκες που παλεύει για να μείνει στην κατηγορία και βάσει της εξέλιξης του αγώνα η ΑΕΛ δεν είναι ευχαριστημένη. Μέχρι το 75’ φλέρταρε με ένα υπερπολύτιμο τρίποντο, όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης και γλίτωσαν από νέα ήττα (1-1).

Ο Ατρόμητος σε ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε τα γνωστά του προβλήματα. Είναι φανερό ότι ούτε η αλλαγή προπονητή βοήθησε. Με τη νέα απώλεια έχασε και μαθηματικά το τρένο για την εξάδα.

Το ματς

Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα μάλιστα είχε και την πρώτη καλή στιγμή στο 6’, όταν ο Στίφλερ σούταρε από τα όρια της περιοχής ολομόναχος, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ οι Περιστεριώτες είχαν την πρώτη πραγματικά καλή στιγμή τους στο 27’, όταν ο Χριστοδουλόπουλος  σούταρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα.

Μετά το πρώτο πεντάλεπτο του ματς οι φιλοξενούμενοι επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι, με τον Ατρόμητο από την πλευρά του να μην μπορεί να βρει λύσεις τόσο στο μαρκάρισμα του Ακούνια, αλλά και σε αυτό του Μπεν Χατίρα. Στο 31’ ο Ατρόμητος απείλησε και πάλι τους «βυσσινί», αλλά και πάλι ο Κωτσόπουλος αυτή τη φορά δεν βρήκε καλά την μπάλα σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή στέλνοντας την άουτ.

Από εκείνο το λεπτό και έπειτα όμως η ΑΕΛ κυριάρχησε. Πρώτα στο 35′ με ένα επικίνδυνο γύρισμα του Ακούνια, αλλά κυρίως στο 40′ και στο 41′ είχε μοναδικές ευκαιρίες. Στην πρώτη ο Μπεν Χατίρα μπήκε από τα δεξιά, αλλά αντί να σπάσει την μπάλα σε τρεις συμπαίκτες του που ακολουθούσαν, προτίμησε να σουτάρει από εκεί με τον Μανδά να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτο ο Γιακιμόφσκι σέντραρε, αλλά ο Ακούνια δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα και να σκοράρει σε κενή εστία. Ότι δεν κατάφερε όμως τότε ο Ουρουγουανός επιθετικός το κατάφερε στο 44′. Ο Μανδάς έκανε τραγική απομάκρυνση πάνω στον Μπεν Χατίρα. Ο Γερμανός βρέθηκε απέναντι του τον πέρασε, αλλά έπεσε στο έδαφος και ο Ακούνια που βρισκόταν στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ΑΕΛ.

Έμειναν από δυνάμεις οι «βυσσινί»

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η ΑΕΛ και πάλι είχε τον έλεγχο του ματς, προσπαθώντας να βγει μπροστά και να σκοράρει και πάλι. Στα πρώτα δέκα λεπτά της επανάληψης οι «βυσσινί» δεν απειλήθηκαν καθόλου, ενώ είχαν στην κατοχή τους την μπάλα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Ατρόμητος από εκεί και μετά προσπάθησε να κερδίσει μέτρα και να πιέσει την ΑΕΛ. Στο 56’ ο Γκάλο είχε την πρώτη τελική προσπάθεια των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η μπάλα πήγε ψηλά άουτ.

Στο 68’ ο σκόρερ του γκολ της ΑΕΛ, Ακούνια είχε μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνει το 0-2 και να «κλειδώσει» το τρίποντο. Η πρώτη πολύ μεγάλη στιγμή για τον Ατρόμητο στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 74’ με τον Κωτσόπουλο, ο οποίος σούταρε στην κίνηση μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νάγκι.

 

Στο 76’ ο Ατρόμητος έφερε το ματς στα ίσια με τον Αγκάγιεφ, τον παίκτη που πέρασε ως αλλαγή, ο οποίος με ένα συρτό σουτ στην κίνηση από τα όρια της περιοχής νίκησε τον Νάγκι για το 1-1. Ο Ατρόμητος συνέχιζε να πιέζει για τη μεγάλη ανατροπή και είχε ακόμη μια καλή στιγμή στο 81′ με τον Μαυρομάτη, ο οποίος πήρε την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ, αλλά έστειλε άουτ την μπάλα.

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Γκάλο, Στρούγγης, Μαυρομμάτης, Γκαλβάο, Χαρίσης(74′ Ούμπιδες), Σάλομον, Μουνίθ(61′ Αγκάγιεφ), Χριστοδουλόπουλος(61′ Ραμπέγιο), Κωτσόπουλος(84′ Γιακουμάκης), Μανούσος

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μαξιμένκο(52′ Μιχαήλ), Ζίζιτς, Χουσίνο, Γιακιμόβσκι(71′ Καρανίκας), Γκράουρ, Κολομπίνο, Στίφλερ(60′ Μιλοσάβλιεβιτς) , Νικολιάς, Μπεν-Χατίρα(60′ Ηλιάδης), Ακούνια